Гишетата са вече готови да посрещнат своите пътници при изпълнение

...
Гишетата са вече готови да посрещнат своите пътници при изпълнение
Коментари Харесай

Летищата ни в трескава подготовка за Шенген, децата пътуват без д...

Гишетата са към този момент подготвени да посрещнат своите пасажери при осъществяване на новите правила, откри инспекция на министъра на вътрешните работи Калин Стоянов, шефът на ГДГП Антон Златанов и основният секретар на Министерство на вътрешните работи Живко Коцев. Те посетиха Летище София, с цел да ревизират до каква степен аеропортът е подготвен за измененията.

 

В среднощ на 31 март гишетата за граничен надзор ще бъдат преместени в онази зона на летището, където са ръкавите за самолетите, които изхвърчат или идват от страни отвън шенгенското пространство. Така пасажерите в Шенген няма да минават през тях. По същия метод ще бъдат проведени и гишетата.

 

След 31 март родителите, които пътуват с децата си без другия родител, няма да се постанова да показват нотариално заверена декларация за страните в Шенген. Онези, които не желаят децата им да напущат територията на България, ще би трябвало да удостоверят решението си посредством акт на районните съдилища.

" Това са европейски правила за страните - членки на Шенген. Който лети за тези страни със своето дете, там няма да правим граничен надзор и гранични инспекции, т.е. за там не са нужни заявления ", Антон Златанов - шеф на " Гранична полиция ".

 

" От това, което виждаме и чуваме от сътрудниците е, че ние имаме подготвеност за това, което следва на 31 март. За нас значимото е ние да продължим да охраняваме държавната граница по метода, по който го вършим сега и да продължи трайната наклонност по понижаване на миграционния напън ", съобщи Калин Стоянов, министър на вътрешните работи.

 

Вътрешният министър в оставка  разяснява, че в идните месеци следва да се стигне и до решение за премахването на контрола и по сухоземните ни граници.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР