Гимнастичката от ансамбъла по художествена гимнастика Мадлен Радуканова заяви, че

...
Гимнастичката от ансамбъла по художествена гимнастика Мадлен Радуканова заяви, че
Коментари Харесай

Едно от Златните момичета разкри тайната на успеха в Токио

Гимнастичката от ансамбъла по художествена гимнастика Мадлен Радуканова съобщи, че в основата на триумфа на Игрите в Токио стои неизменност и мотивация.

На 8 август в японската столица Симона Дянкова, Стефани Кирякова, Мадлен Радуканова, Лаура Траатс и Ерика Зафирова завоюваха първа купа за България от олимпиади в историята на спорта.

" Вече малко по-малко осъзнаваме какво направихме, дори скоро седнах и изгледах целия ни спортен ден на Олимпиадата и се разплаках още веднъж. Определено ни е златно на сърцето - това да си олимпийски първенец е най-голямото достижение в нашия спорт и ние го постигнахме. Целият екип стои в основата на триумфа, всички знаехме какво би трябвало да вършим ежедневно в залата, с цел да реализираме задачата си. Пътят ни беше доста сложен, преминахме през доста тествания и компликации. Това, че ние петте бяхме същински тим, както в залата по този начин и в живота, беше основното нещо, което ни докара до златото. Постоянството и мотивацията са основният ключ към триумфа ", сподели Радуканова в изявление за Facebook страницата на БФХГ.

" Съотборничките ми са като семейство. Това са хората, на които желая да споделя всичко, с които се усещам себе си, които ме познават толкоз добре, че единствено с взор се разбираме и за които знам, че постоянно ще ми оказват помощ в сложен миг и ще бъдат до мен. Имаме голям почит от Симона, тя ни е като по-голяма сестра и знаем, че прави и споделя всичко за наше положително, взима доста верни решения във всяка обстановка, а ние я слушаме, тъй като знаем, че всичко ще бъде наред. Уважаваме се, изслушваме се една друга и по тази причина царува естетика сред нас. Допълваме се ", добави грацията.

" Треньорката ни Весела Димитрова е неповторим експерт, ужасно взискателна и доста нетърпелива. До нея обаче през всичките тези пет години стоеше Михаела Маевска, която е пъклен спокойна и уравновесена. Имаше баланс във везните и това ни помагаше да покоряваме високите върхове. Сега бленувам за международна купа като за начало, а по-късно за триумфи и наслада в персонален проект ", сподели още Радуканова.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР