Гигантският комплексът Уст-Луга, разположен във Финския залив, на около 170

...
Гигантският комплексът Уст-Луга, разположен във Финския залив, на около 170
Коментари Харесай

Русия преустанови част от работата на газовия терминал на Балтийско море

Гигантският комплексът Уст-Луга, ситуиран във Финския залив, на към 170 км западно от Санкт Петербург, се употребява за транспорт на петролни и газови артикули до интернационалните пазари. Според уеб страницата на " Новатек " той преработва постоянен газов кондензат в лека и тежка нафта, реактивно гориво, мазут и газьол.

Не се знае какъв брой време ще продължи спирането, какъв брой танкера ще би трябвало да чакат край пристанището и по какъв начин ще се отрази това върху интернационалните енергийни пазари, отбелязва Ройтерс.

Позовавайки се на неназовани източници, организация Интерфакс-Украйна, заяви, че пожарът е резултат от специфична интервенция на службите за сигурност на Украйна.

" Петролният терминал Уст-Луга в Ленинградска област е значим обект за врага. Там се рафинира и гориво, което се доставя на съветските войски ", споделя един от цитираните източници. " Успешна офанзива против подобен терминал освен нанася стопански вреди на врага, лишавайки окупаторите от опцията да печелят пари, с цел да водят война в Украйна, само че и доста усложнява логистиката на горивото за съветската войска ", добавя той.

Ройтерс показва, че не може да удостовери, че пожарът е резултат от украинска офанзива с дронове. Ако фактически е по този начин, сходна офанзива би демонстрирала способността на Киев да нанася удари по-дълбоко в Русия от нормално, благодарение на, както се счита, дронове украинско произвеждане в миг, когато е в защита на бойното поле и се мъчи да си обезпечи още западно финансиране.

Губернаторът на Ленинградска област Александър Дрозденко заяви в " Телеграм ", че на терминала в Уст-Луга няма жертви и всички служащи са евакуирани.

Руски информационни организации оповестиха, че са развалени две цистерни за предпазване и помпена станция, само че пожарът е овладян.

В официално съобщение компания " Новатек " уточни, че е прекратила някои интервенции след пожара, който съгласно нея е резултат от " външно влияние ".

" Технологичният развой в " Новатек-Уст-Луга " е спрян и е основан действен щаб за премахване на следствията. Оценката на вредите ще бъде осъществена по-късно ", добави компанията.

Руската осведомителна организация " Шот " заяви, че локални поданици са чули звук от прелитащ дрон, последван от няколко детонации. Базираната в Санкт Петербург новинарска медия " Фонтанка " съобщи, че преди известията за пожара на терминала в небето са били видяни най-малко два дрона, летящи към града.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР