Гигантски графит украси двора на Хуманитарната гимназия Св. св. Кирил

...
Гигантски графит украси двора на Хуманитарната гимназия Св. св. Кирил
Коментари Харесай

80 студенти участват в създаването на гигантски графит в Пловдив

Гигантски графит украси двора на Хуманитарната гимназия " Св. св. Кирил и Методий " в Пловдив. Негови създатели са международно известните графити актьори - Ела и Питр.

През седмицата Европейската столица на културата Пловдив се разсъни с великански графит върху 5000 кв.м. Автори са френските графити актьори Елла и Питр, които бяха специфични посетители на Фестивала на студентите франкофони от Централна и Източна Европа.

Авторите не демонстрират лицата си и не дават изявленията. Искат посланията им да доближават до хората единствено посредством рисунките им. Те са основатели и на най-голямата графити - фреска в Европа – близо два хектара и половина, която краси френската столица – Париж.

Снимка: btvnovinite.bg

За изрисуването на " Спящите великани " в Пловдив, които са запазена марка на Ела и Питр, се включват над 80 френскоговорящи студенти от разнообразни европейски страни.

Създаването на графита е част от заниманията на общо 5 ателиета по танци, музика, спектакъл, цифрова просвета и градско изкуство. Студенти от 25 страни, обединени от мотото на Европейската столица на културата " Заедно " удостоверяват, че другите националности не са спънка за триумф.

За да закрият фестивала " Да творим дружно ", 80 студенти легнаха върху фреската на великански кукловод, с цел да прегърнат многообразието и да трансфорат различността в изкуство.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР