Гейминг индустрията беше разтърсена от анонса на Google Stadia, услугата,

...
Гейминг индустрията беше разтърсена от анонса на Google Stadia, услугата,
Коментари Харесай

EA потвърждава, че желае да стартира собствена стрийминг платформа

Гейминг промишлеността беше разтърсена от анонса на Гугъл Stadia, услугата, дебютираща тази есен. Сега всяка компания търси място в този бизнес. Всеки бе изправен пред алтернативата дали да бъде сътрудник или съпротива на Гугъл. Electronic Arts обаче още се двоуми. Майк Бланк от компанията показа, че се обмисля опцията да бъде издадена независима стрийминг платформа . От друга страна те са и отворени към кооперация.

Бланк изясни пред The Hollywood Reporter: „Ние можем, и към момента бихме могли, да предложим лична платформа… Мисля че има пространство на пазара за няколко конкуриращи си услуги, които да оферират разнообразни прекарвания на избрани играчи“.

Макар че, почтено казано, пазарът към този момент се е претрупал с оферти. Sony и Microsoft изненадващо оповестиха, че работят дружно с концепцията да развият облачния гейминг с помощта на Azure. От своя страна Microsoft разкри на Е3 съперника на Stadia, Xcloud. Ubisoft пък се включи с новината, че си партнира с Гугъл, с цел да развие абонамента Uplay Plus, обвързван със Stadia. Абонаментните услуги не са нищо ново за света.

Бланк добави: „Новият тренд в абонаментните оферти за игри е иновационен. Може би не наподобява по този начин, защото абонаментите съществуват отдавна в други типове медия, само че има нещо неповторимо в игрите, тъй като са привлекателни прекарвания и са със обществена насоченост…“

Electronic Arts към този момент си има районен съд гейминг абонаментни проекти, вариращи от $5 до $15 месечно. По-скъпата цена прилича доста Uplay Plus и би се съчетала съвършено с Гугъл Stadia. За момента обаче няма игри на ЕА Games, за които да е доказано, че ще дебютират на платформата на Гугъл. Това би трябвало да се промени скоро, в случай че компанията фактически не реши да върви против течението и да създава лична платформа.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР