Гешев заяви, че ще сезира европейските институции.Така, както ги сезира

...
Гешев заяви, че ще сезира европейските институции.Така, както ги сезира
Коментари Харесай

Ченалова: Безпрецедентен е не натиска на ГДБОП, а бездействието на прокуратурата.

Гешев съобщи, че ще сезира европейските институции.
Така, както ги сезира във връзка екстрадицията на Цв.Василев и концепцията за закриване на познавач прокуратурата.

Безпрецедентен е не натиска на ГДБОП, а бездействието на прокуратурата.
Обвиняемият Колев е упрекнат за пране на пари - имущество, за което по см. на чл.253 Наказателен кодекс знае или допуска, че е добито посредством закононарушение.
Следователно прокуратурата е наясно че въпросните 60 млн.лв. / платени предплатено за строителството на автомагистрала " Хемус " / са получени от компаниите вследствие на незаконна активност.

Колев няма обвиняване за такова закононарушение.Неговите пояснения могат да послужат за изясняване на това друго закононарушение в друго дело, в което той ще има качеството на очевидец.Като подобен той може да бъде предпазен по реда и методите, планувани в закона.
Помните ли основния очевидец по делото КТБ- Бисер Лазов?Прокуратурата не му повдигна обвиняване макар доказателствата, с цел да употребява " показанията " му.Какво е обяснението за този тактически ход, който нарушава съществени правила на правото?
Сега прокуратура постъпва по подобен метод, само че с противоположен знак.

Колев би трябвало да остане единствено обвинен.Всички благоприятни условия да каже истината, с цел да се разкрият схемите и лицата, направили предикатното закононарушение по придобиване на парите за градежа на автомагистрала Хемус би трябвало да бъдат осуетени....включително посредством изкуствено инспириран скандал за напън върху прокуратурата.
Дали изобщо е формирано досъдебно произвеждане за незаконното придобиване на въпросните милиони?

Чл.253 Наказателен кодекс
/1/Който извърши финансова интервенция или договорка с имущество, или прикрива произхода, местонахождението, придвижването или действителните права върху имущество, за което знае или допуска, че е добито посредством закононарушение или друго общественоопасно действие, се санкционира за изпиране на пари с отнемане от независимост от една до шест години и санкция от три хиляди до пет хиляди лв..

(2) Наказанието по алинея 1 се постанова и на този, който придобие, получи, държи, употребява, преобразува или спомогне по какъвто и да е метод за преобразуването на имущество, за което знае или допуска все още на приемането му, че е добито посредством закононарушение или друго общественоопасно действие.

Румяна Ченалова, Facebook

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР