Гешев за пореден път обясни на всички българи като на

...
Гешев за пореден път обясни на всички българи като на
Коментари Харесай

Издигат паметник на Гешев приживе. Вежди ще го вае, осигурени са терен и цветя

Гешев за следващ път изясни на всички българи като на идиоти, че прокуратурата си е свършила работата по „ Барселонагейт “ и замесването в абсурда на Бойко Борисов, само че испанските и кипърските управляващи се ослушват за поисканото подпомагане от родното обвиняване.

 

Делото, в което е забъркано и името на някогашния министър председател и водач на ГЕРБ Бойко Борисов, бе формирано от спецпрокуратурата през ноември 2020 година а след закриването й през юли 2022 година бе трансферирано в Софийската градска прокуратура.

 

Казват, че Гешев всеки ден си проверявал пощата и питал говорителката Сийка, дали са пристигнали колета от Кипър и Испания, само че Сийка тъжно вдигала плещи.

 

И излиза, че Гешев е целият в бяло и то изцяло справедливо.

 

Истината е, че единствено в България няма наказан нито един министър, нито един върховен политик за корупция, само че е по този начин, тъй като у нас управленци и политици стават най-чистите и морални хора. Затова проверяващите не откриват никакви следи на корупция и оттова прокуратурата няма по какъв начин да повдигне обвинявания. 

 

Ще напомня някои обстоятелства от други страни, които значат доста.

 

Бившият министър председател на Хърватия Иво Санадер е наказан на 8 години затвор по обвинявания в корупция.

 

Бившият министър председател на Словения Янез Янша бе наказан на две години непоколебим затвор за корупция. Заедно с него в пандиза отиват четирима души от близкото му обграждане.

 

Бившият чешки министър-председател Андрей Бабиш е обвиняем по обвинявания за машинация с евросредства на стойност 2 милиона евро.

 

От 20 години в Румъния съществува Национална дирекция за битка с корупцията, с помощта на което няма недосегаеми и пандизите са цялостни с лица от високите етажи на властта. На съд са изпратени 15 000 души, упрекнати в корупция, предизвикали на страната вреди в размер на 5,4 милиарда евро. В листата фигурират 400 кметове, 800 шефове на обществени институции и национални компании, 160 прокурори и съдии, 60 членове на държавното управление (включително двама министър председатели, министри и държавни секретари), 100 членове на Народното събрание, в това число трима евродепутати, 40 ръководители на окръжни препоръки и 1000 служители на реда.

 

Атинският съд призна за отговорен някогашния гръцки министър на защитата Акис Цохадзопулос за взимане на подкупи при подписване на покупко-продажби по закупуването на оръжие за гръцката войска. Присъдата: 19 години затвор.

 

Съдът в Албания осъди с отнемане от независимост и конфискуване на имуществото на някогашния основен прокурор Адриатик Лала. За корупция и управление на ОПГ.

 

Словакия осъди върховен прокурор на 13 години затвор поради корупция.

 

Прави са Гешев и Борисов: корупцията е другаде, а не тук. Защото в случай че имаше тук корупмирани политици, Гешев, а преди този момент и Цацаров, щяха да им свият сърмите по Наказателно-процесуален кодекс. Ама няма. Всички изказвания за корупция в България са подправени вести, за да се очерни отечеството и неговите храбри синове Гешев&Борисов.

 

Затова е редно нашата благодарност към Гешев да откри израз в един непретенциозен, само че заслужен монумент. (За Борисов се разисква мемориален комплекс.) Говори се, че Фандъкова към този момент е предоставила терен в центъра на София, а Вежди се е заел с извайването. Борисов заречен да го открие, а Георг към този момент бил провел патрули от герберски комсомолци, които да се грижат постоянно да има свежи цветя. Горанов от своя страна извадил 3-4 пачки от изцяло законните си спестявания за финансиране на благородната концепция.

 

Черногледите незабавно ще скочат: Ама за какви заслуги? Ето за какви:

 

- Гешев съумя да вдигне публичното доверие в прокуратурата от нежеланите 6% до невижданите 8%;

 

- Задържа единствено 35 на 100 от хората да настояват, че прокуратурата е корумпирана;

 

- 74% от българите считат, че прокуратурата не проверява корупцията по високите етажи на властта. Но Гешев дава отговор: Можеше да са 100 процента;

 

- През 2020 година 78 на 100 от българите са били на мнение, че Гешев би трябвало да подаде оставка. Само че митингите отминаха, а Гешев си е на поста;

 

- Нито един олигарх не е наказан от профилирания съд по обвинявания от спецпрокуратурата, само че това им коства доста скъпо;

 

- Доклад на Държавния департамент на Съединени американски щати за 2021 г: „ Чуждестранните вложители не престават да бъдат загрижени за върховенството на закона в България, като аргументите са свързани с подкупни държавни чиновници, неефективни регулатори и правосъдна система, която не може да отговори на упованията за справедливи решения на другите проблеми “. Пишат, само че го канят в Съединени американски щати и се снимат с него…;

 

- България преди всичко по корупция в Европейски Съюз. Е и? – пита Гешев;

 

- България е на последно място в Европейски Съюз по използване на критериите за правовата страна. Е и, още веднъж пита той.

 

Списъкът може да бъде удължен. Е и? - питаме ние. Гешев си е жив и здрав.

 

Злите езици ги назовават Capodecina (капитан) на задкулисието. Грешат – най-малко полковник е.

 

Огнян Стефанов
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР