Героите в бяло. Една кампания за българските медици, борещи се

...
Героите в бяло. Една кампания за българските медици, борещи се
Коментари Харесай

Шефът на БЛС огласи за какво точно отиват парите на Бербатов

Героите в бяло. Една акция за българските медици, борещи се на първа линия с COVID-19. А лице на акцията стана самият Димитър Бербатов, осведоми Нова тв.

„ Българският лекарски съюз има две акции. Едната набира средства за хранителни артикули за фамилиите, които са под карантина. Лекари, сестри и санитари не могат да изоставен лечебните заведения, тъй като се грижат за заболели от COVID-19.

Другата акция, която стартирахме през вчерашния ден е тази, с която желаеме да подпомогнем всички сътрудници в страната с персонални защитни средства. Знаем, че страната прави всичко по силите си, само че в такива моменти е значимо да участваме всички “, съобщи в ефира на „ Здравей, България “, ръководителят на БСЛ доктор Иван Маджаров.

Той благодари на Димитър Бербатов за дарението и за това, че се е трансформирал в лице на акцията. „ Неговото име въодушевява доста хора в България и по света “, добави той.

„ Мисля, че всяко лечебно заведение би трябвало да способства в битката с ковид. Да се надяваме, че няма да има нужда от включването на 100% от потенциала на лечебните заведения у нас. Всички ние би трябвало да дадем своя принос, а в това време да се грижим и за другите болести “, сподели още Маджаров.

По негови думи, една огромна част от лечебните заведения не се разграничават по конструкция, макар типа на тяхната благосъстоятелност.

Средствата ще отиват за дезинфектанти, манти, ръкавици и други нужни консумативи за лекарските кабинети.

„ Подпомагането от 1000лв. на месец ще бъде единствено за екипите, които се намират в болничното заведение и са в пряк контакт с болните там “, приключи Маджаров.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР