Германското външно министерство заяви, че е обявило за персона нон

...
Германското външно министерство заяви, че е обявило за персона нон
Коментари Харесай

Германия изгони двама служители на руското посолство заради убийство

Германското външно министерство съобщи, че е оповестило за личност нон грата двама чиновници на съветското посолство в Берлин поради поръчковото ликвидиране на грузинец в немската столица, съобщи " Ройтерс ", представена от Българска телеграфна агенция.

Новината е доказана и в профила в " Туитър " на немското външно министерство.

Министерството съобщи, че е решило да експулсира двамата дипломати, тъй като съветските управляващи не са съдействали на следствието на убийството. Според сп. " Шпигел " те би трябвало да изоставен до седем дни дружно със фамилиите си.

Федералната прокуратура на Германия, която дава отговор за делата за шпионаж, разгласи, че поема следствието на това осъществено през август ликвидиране, съобщи " Франс прес ".

Русия даде обещание отговор на този " непрятелски и безпочвен " акт.

За убийството на грузинеца е обвинен руснак, който е арестуван под подправена идентичност. От самото начало за поръчковото ликвидиране беше обвинена Русия. Кремъл изрично отхвърля да е забъркан. " Шпигел " добавя, че немските управляващи считат за " съществени " доказателствата за присъединяване на съветската страна в закононарушението.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР