Германското правителство ще компенсира хиляди земеделски стопани, чиито реколти са

...
Германското правителство ще компенсира хиляди земеделски стопани, чиито реколти са
Коментари Харесай

Германия компенсира фермерите с много по-малко от очакваното

Германското държавно управление ще компенсира хиляди аграрни стопани, чиито реколти са наранени от рисковата суша през последните месеци.

Горещото време и неналичието на дъжд нанесоха такива провали върху посевите, че бяха оповестени за " събитие с национално значение ". Фермерите ще получат обезщетения от 340 млн. евро от федералното и локалните държавни управления, предава Associated Press.

Сумата обаче е доста под упованията на немските аграрни стопани и мъчно ще компенсира икономическите вреди от 3 милиарда евро, докладвани от 8 от 16-те провинции в Германия.

Германската асоциация на земеделските стопани прикани за помощ от 1 милиарда евро, а президентът й Йоахим Руквайд съобщи, че реколтата от житни култури в страната е спаднала с 25.6% в съпоставяне със междинното в предходните 5 години.

По думите му реколтата в някои елементи на страната е изцяло унищожена, а финансовите вреди от сушата могат да се усилят в допълнение. " Спешно се нуждаем от дъжд ", сподели Руквайд.

Земеделският министър Юлия Кльокнер съобщи, че държавното управление не може да покрие всички вреди и счита, че нарастванията на цените за някои култури ще омекотят удара. Реколтите от плодове и зеленчуци бяха по-високи през 2018 година, в сравнение с през предходните години, означи тя.

Подобно на огромна част от Европа, Германия видя прекомерно малко дъжд и продължителни горещини от април. Страната претърпява най-високите температурни аномалии от началото на формалните записи през 1881 година, съгласно Германската метеорологична работа.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР