Германското правителство се очаква да приеме в понеделник спасителен финансов

...
Германското правителство се очаква да приеме в понеделник спасителен финансов
Коментари Харесай

Вижте как Германия ще спаси икономиката си!

 Германското държавно управление се чака да одобри в понеделник избавителен финансов пакет за предприятия, тежко наранени от коронавирусната пандемия, който ще възлезе на 600 милиарда евро, написа немското издание Handelsblatt, откакто видя препоръчаният законопроект, оповестява " Дарик ".

Фондът за икономическа стабилизация, който ще бъде основан, ще даде гаранции до 400 милиарда евро " за да усъвършенства ликвидната обстановка и да се подкрепи рефинансирането на финансовия пазар ", като срокът на отговорностите е до 60 месеца. Според други медийни информации този фонд ще може да придобие директни дялове в закъсалите сдружения.

В същото време немската държавна банка за развиване KfW е подготвила 100 милиарда евро за вложения в компании и още 100 милиарда евро за даване на заеми. Министерството на финансите е упълномощено да заеме тези средства. Предвиждат се и спомагателен бюджет от 156 милиарда евро, оповестява Handelsblatt.

" В тази влошаваща се спешна обстановка главната задача на страната е да стабилизира националната стопанска система, да минимизира социално-политическите резултати и да ускори доверието на жителите в политическата дарба на страната да работи ", се показва в проектозакона, който ще бъде показан при започване на идната седмица.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР