Германското правителство планира да удължи мерките за физическа дистанция до

...
Германското правителство планира да удължи мерките за физическа дистанция до
Коментари Харесай

Германското правителство планира да удължи мерките до 5 юли

Германското държавно управление възнамерява да удължи ограниченията за физическа отдалеченост до 5 юли, защото счита, че коронавирусната зараза ще форсира темпото си доста бързо при липса на защитни разпореждания, съобщи AFP.

Агенцията се базира на план на документ, квалифициран от канцлерството. Предстои той да бъде разискван с управляващите на немските провинции. В плана на документа се планува по-специално съблюдаване на дистанцията до минимум 1,5 метра сред хората. До 10 души, или две фамилии, ще могат също така да се събират вкъщи в затворени пространства или на публични места, съгласно плана на документа, съобщи Би Ти Ви.

Този план се появява в миг, в който две източногермански провинции желаеха да вдигнат от 6 юни съвсем всички рестрикции, което породи безпокойствие в останалата част на страната. Проектът на документа се разграничава от тези две провинции, като в него се споделя, че даже след 5 юни ще се съблюдава минимална отдалеченост от 1,5 метра. Задължението за носене на маска на някои обществени места също ще остане в действие, съгласно плана на държавното управление на Ангела Меркел. Доколкото е допустимо, частните събирания би трябвало да са навън, тъй като там рискът от болест е по-малък.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР