Германското правителство не променя позицията си относно невъзможността за промяна

...
Германското правителство не променя позицията си относно невъзможността за промяна
Коментари Харесай

Меркел категорична: Граници на Западните Балкани няма да се местят

Германското държавно управление не трансформира позицията си по отношение на невъзможността за смяна на границите на Западните Балкани, която канцлерът Ангела Меркел направи обществено на 13 август. Според нея сходна смяна би била териториално закононарушение. Тя повтори позицията си от диалога ѝ с американския президент Доналд Тръмп, написа черногорския вестник " Победа ", като това е формален отговор на тяхно питане изпратено до немското държавно управление, оповестява МИА, съобщи БГНЕС.

" Канцлерът Меркел повтаря, че териториалната целокупност на страните от Западните Балкани е открита и неприкосновена. Това към момента е позицията на федералното държавно управление, което мощно поддържа напъните на Европейски Съюз да посредничи за постигането на стабилно решение сред Сърбия и Косово ", написа в отговора на немското държавно управление за ежедневника " Победа ".

Както беше очебийно, договарянията за присъединение към Черна гора напредват добре, само че позицията на Германия остава непроменена - претендентите би трябвало да дават отговор на всички условия, преди да влязат в Европейски Съюз.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР