Германското правителство намали икономическата си прогноза за тази година, докато

...
Германското правителство намали икономическата си прогноза за тази година, докато
Коментари Харесай

Германската коалиция се раздели относно средствата за справяне с икономическия мрак

Германското държавно управление понижи икономическата си прогноза за тази година, до момента в който министрите се караха по какъв начин да дадат подтик на растежа в страна, която към момента е притисната от високи лихвени проценти и нараснали цени на силата.

„ Ситуацията е извънредно предизвикателна “, сподели Робърт Хабек, министър на стопанската система, като сподели, че брутният вътрешен артикул на страната ще се усили единствено с 0,2 % годишно, което е спад от предходна прогноза от 1,3 %.

Той предизвести, че стопанската система на Германия е потърпевша от спад в международната търговия, висока инфлация, която е потиснала потребителското търсене, и нараснали лихвени проценти, които са забавили капиталовата интензивност, изключително в строителството.

Германия трябваше да организира промени, с цел да ускори конкурентоспособността на страната „ в една изцяло изменена световна среда “, сподели той.

Но сътрудниците в обединението на немския канцлер Олаф Шолц — социалдемократи, Зелени и либерали — имат възгледи за иконом...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР