Германският вътрешен министър Хорст Зеехофер разкри днес дългоочаквания план за

...
Германският вътрешен министър Хорст Зеехофер разкри днес дългоочаквания план за
Коментари Харесай

Хорст Зеехофер представи дългоочаквания план за миграцията

Германският вътрешен министър Хорст Зеехофер разкри през днешния ден дълго чакания проект за миграцията, заяви ДПА.

Лидерът на баварския Християнсоциален съюз в началото искаше да оповести проекта преди четири седмици, само че отсрочи представянето поради изразените от канцлера Ангела Меркел опасения по отношение на едностранното решение за недопускане на мигранти в Германия, предава Българска телеграфна агенция.

Твърдолинейният Зеехофер постоянно се противопоставяше на дългогодишния си съдружник Меркел по въпросите на миграционната политика, още откогато се опълчи на решението й да допусне в страната близо единия милион бежанци през 2015-2016 година, напомня ДПА.

По време на представянето на проекта през днешния ден в Берлин Зеехофер означи, че той е част от смяната в политиката за даване на убежища, която е неотложно нужна за Германия.

" Ние сътворяваме директни центрове, от които претендентите за леговище ще могат да бъдат изпращани непосредствено в виновните страни ", съобщи немският вътрешен министър.

Употребата на термина " директни центрове " сигурно ще сътвори неодобрение у лявоцентристкия съдружен сътрудник - социалдемократите. Някои техни представители се оповестиха против основаването на уреди от затворен вид.

Зеехофер размени терминологията с " трансферни центрове ", с цел да ги успокои, само че особено посочи, че проектът му е бил приключен на 4 юли, преди да договаря по въпроса с Християндемократическия съюз на Меркел и със социалдемократите.

Министърът сподели, че ще търси изясненост по въпроса кои страни членки на Европейски Съюз ще сключат двустранни съглашения с Германия за връщането на бежанците, регистрирани в тези страни.

Той разгласи, че чака " комплицирани диалози ", само че изрази вярата си, че те ще се увенчаят с триумф. " Колкото по-малко може да стори Европа, толкоз по-важни стават националните ограничения ", съобщи Зеехофер.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР