Германският вътрешен министър Хорст Зеехофер няма да отстъпи в спора

...
Германският вътрешен министър Хорст Зеехофер няма да отстъпи в спора
Коментари Харесай

Зеехофер решен да не отстъпи пред Меркел по казуса с мигрантите


Германският вътрешен министър Хорст Зеехофер няма да отстъпи в разногласието сред него и канцлера на Германия Ангела Меркел за имиграционната политика на страната, декларира той в изявление за в. " Зюддойче цайтунг ", съобщи ДПА, представена от Българска телеграфна агенция.

Зеехофер акцентира, че е решен да стартира да връща на границата мигранти, регистрирани в друга страна от Европейски Съюз, в случай че бъде открито друго задоволително решение.

По думите му би било извънредно извънредно за Меркел да употребява политическата си власт за налагане на несъгласие на проектите му.

" Няма да позволим това да се случи ", прибавя той, наблягайки, че канцлерката е направила огромен въпрос от нещо дребно.

Острият спор за миграцията сред Християнсоциалния съюз (ХСС) на Зеехофер и Християндемократическия съюз (ХДС) на Меркел избухна тази седмица. ХСС желае от началото на идващия месец да стартира да връща на границата всички бежанци, които към този момент са регистрирани в друга страна от Европейски Съюз. Германски депутати считат, че проектът може да докара до раздробяване на съдружното държавно управление.

Интервюто през днешния ден идва единствено ден преди срещата на върха на Европейски Съюз в Брюксел, на която централна тематика е точно миграцията.

" Ако срещата на върха на Европейски Съюз не донесе ефикасни решения, към този момент записаните в друга страна от Европейски Съюз мигранти ще бъдат връщани ", съобщи ръководителят на ХСС, наблягайки обаче, че в никакъв случай не бил предложил цялостно затваряне на границата.

По-рано денем австрийският министър на културата Гернот Блюмел изиска " стягане на граничния надзор в Европейски Съюз и създаване на приемни центрове отвън Европа ".Това е и тезата, която преди ден министър председателят Бойко Борисов показа пред депутатите в Народното събрание, свикан да пристигна в Народното събрание от Българска социалистическа партия. Спорес австриеца " не всеки, който се качи на кораб в северна Африка, би трябвало да получава автоматизирано " билет за Европа ", сподели министърът.

Междувременно австрийският вицеканцлер Хайнц-Кристиян Щрахе съобщи пред локалното издание " Остерайх ", че Австрия има подготвеност на часа да стартира да връща бежанците назад сега, когато сходна мярка бъде взета от Германия.

" Това ще бъдат следствията и всяка една страна ще би трябвало да постъпва по този метод. Ние имаме подготвеност за деня " Х " по нашите граници. Вътрешният ни министър Херберт Кикъл взе нужните ограничения още преди няколко месеца. Ние сме изцяло подготвени ", споделя още Щрахе.

Според него за сходно нещо е " нужна и воля ". Вицеканцлерът счита, че по този метод " Шенген " в известна степен ще бъде комплициран встрани, само че " това е единственият метод " Шенген " още веднъж да влезе в действие. " Ако немският министър Зеехофер постави " Шенген " отвън закона, тогава и останалите страни ще би трябвало да създадат същото ", акцентира австрийският вицеканцлер.

По тематиката " миграция " през днешния ден се изкава и италианския вицепремиер и вътрешен министър Матео Салвини.

“До една година ще стане ясно, дали единна Европа ще се резервира “, предвижда той. Салвини акцентира, че Италия повече не може да приема мигранти. “Не можем да приемем нито един човек. Напротив, бихме желали да изпратим някъде другаде някои от тях “, прибавя той.

Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР