Германският външен министър Хайко Маас заяви, че рано или късно

...
Германският външен министър Хайко Маас заяви, че рано или късно
Коментари Харесай

Северен поток 2 ще бъде изцяло изграден

Германският външен министър Хайко Маас съобщи, че рано или късно газопроводът " Северен поток 2 " ще бъде напълно построен.

" Единственият въпрос е по кое време. Решенията за енергийната политика и енергийните доставки се вземат тук в Европа ", сподели той в оповестено през днешния ден изявление за немската медийна група " Редакционснецверк Дойчланд ".

Маас сподели още, че „ Съединени американски щати се пробват да осъществят своята самостоятелна енергийна политика и че Германия просто прави същото “.

Да напомним, планът " Северен поток 2 " допуска построяването на два клона на газопровода, чийто общ потенциал ще възлиза на 55 милиарда кубически метра газ годишно. Тръбопроводът ще се простира от брега на Русия, през Балтийско море, до Германия.

Тръбопроводът като цяло повтаря маршрута на " Северен поток " и минава през изключителната икономическа зона и териториални води на пет страни - Русия, Финландия, Швеция, Дания и Германия.

Маас сподели още, че не споделя мнението, че в случай че на президентските избори в Съединени американски щати на 3 ноември победи претендентът на демократите Джо Байдън в връзките сред Съединени американски щати и Германия " всичко още веднъж ще бъде добре ".

Германия не възнамерява да се отхвърля от разговора с Русия след отравянето на с съветския опозиционер Алексей Навални, защото Москва е нужна за уреждането на районни спорове.

„ Седим на една маса с Русия в Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, в Берлинския развой за Либия и по въпроса за Украйна. На всички конгреси става дума за търсене на решение за преустановяване на войни “, означи министърът.

„ Заради това не може да има преустановяване на разговора с Москва “, акцентира той.

По-рано немският канцлер Ангела Меркел съобщи, че въпросът за " Северен поток 2 " и делото на Навални би трябвало да се преглеждат настрана.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР