Германският външен министър Хайко Маас коментира, че Западът не иска

...
Германският външен министър Хайко Маас коментира, че Западът не иска
Коментари Харесай

Маас: Западът не иска студена война, ЕС да отмени правото на вето за външна политика

Германският външен министър Хайко Маас разяснява, че Западът не желае нова студена война , по време на откриването на 19-та конференция на ръководители на немски дипломатически задачи в чужбина, оповестява ТАСС.

Маас изясни, че съдействието сред Запада и други страни - в Латинска Америка, Африка и Азия - " не значи ново разделяне на света . Не желаеме да рестартираме Студената война ", сподели той.

В същото време немският министър изрази мнение, че шансът на Европа се крие в завръщането на Съединени американски щати към интернационално съдействие . " На изявлението (на Джо Байдън) " Америка се завръща " ние, европейците, отговорихме, че Европа към момента е там. Все още сме тук, на ваша страна ".
 Байдън не съумява да възвърне имиджа на Съединени американски щати във Франция и Германия
Байдън не съумява да възвърне имиджа на Съединени американски щати във Франция и Германия

Само 51% от германците виждат Съединени американски щати като благонадежден сътрудник

Германският външен министър съобщи, че Европейски Съюз има намерение да предложения Съединени американски щати " да се борим и в отбрана на свободата на словото ".

Маас също се застъпи за взимане на решения в Европейски Съюз въз основа на болшинството гласове на страните-членки, а не едногласно. " В тази връзка споделям напълно намерено: ветото би трябвало да бъде анулирано . Вече не можем да бъдем заложници на тези, които сковават европейската външна политика с несъгласие ", сподели той.

" Трябва да вземем поради, че други играчи повдигат систематичен проблем. Помислете единствено за маската и дипломацията на имунизациите, издигнати до конкуренция сред системите. Хибридните способи за интервенция на Москва или все по-суровите способи за преобразяване на икономическата взаимозависимост в политическа преданост . "

Маас сподели в послание към участниците в конференцията, че " Германия и Европа ще могат да преодолеят този тип идеологическо образуване на блокове единствено въз основа на позиция на осъзнаване на личните си сили ".
 В Русия предизвестиха за началото на нова студена война
В Русия предизвестиха за началото на нова студена война

Доктриналното установяване на съперниците към този момент било в ход

Глобалната общественост би трябвало да контракти световно съглашение за битка с пандемиите , с цел да бъде по-добре готова за нови здравни рецесии, добави той.

Около 80 милиона дози коронавирусни медикаменти са доставени на две трети от страните по света като част от програмата за разпространяване на ваксини COVAX. " Европейски Съюз самичък е изнесъл повече ваксини, в сравнение с всички други индустриализирани страни взети дружно. Трябва да създадем още повече, като да вземем за пример разширение на производството в разрастващите се страни ".

" Правейки това, ние освен ще предприемем решителна стъпка към превъзмогване на рецесията ... многостранността, а не изолацията и национализмът на имунизациите ще бъдат спечелилите в тази пандемия. Това само че приближава до идната цел - световно съглашение за битка с пандемии ".

" Да научим уроците си от рецесията значи по-добра подготовка за идната здравна рецесия ", разяснява Хайко Маас.
 Списък със задания на Байдън, Г-7 и НАТО: Всички дружно против Русия и Китай
Списък със задания на Байдън, Г-7 и НАТО: Всички дружно против Русия и Китай

Америка се завръща - Да обединим съдружниците и да се борим с автокрацията и COVID-19
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР