Германският производител на спортни облекла Адидас спира от продажба фланелките

...
Германският производител на спортни облекла Адидас спира от продажба фланелките
Коментари Харесай

Скандал в Германия: Откриха нацистки символи в екипа на националния отбор

Германският производител на спортни дрехи " Адидас " стопира от продажба фланелките на националния тим по футбол на Германия, които носят номер 44 на гърба си. Причината - тежките рецензии по отношение на дизайна им, който припомня на нацистки знак. Това заяви за ДПА представител на компанията.

" Ние ще блокираме персонализирането на фланелките в нашия онлайн магазин ", сподели представителят Оливер Брюген.

Потребители на обществени медии неотдавна видяха, че цифрата 44 в новия дизайн на фланелките, показан предишния месец, наподобява на логото на нацистката паравоенна организация " Шуцщафел " (Schutzstaffel, по-известна като Ес Ес (SS) - бел. ред.).

 

 

Според Брюген " Германската футболна федерация (DFB) и нейният сътрудник - компанията " 11тиймспортс " (11teamsports) са виновни за дизайна на имената и номерата ".

" Хора от към 100 страни работят в " Адидас ", нашата компания е за поощряване на расовото многообразие и приобщаване и като компания ние интензивно се противопоставяме на ксенофобията, антисемитизма, насилието и омразата под всякаква форма ", сподели още Брюген, представен от Българска телеграфна агенция.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР