Германският президент изрази срам за колониалните зверства, които страната му

...
Германският президент изрази срам за колониалните зверства, които страната му
Коментари Харесай

Германия иска прошка за колониалните престъпления в Танзания

Германският президент изрази " позор " за колониалните зверства, които страната му аргументи на Танзания.

Германските сили убиха съвсем 300 000 души по време на протеста на Маджи Маджи при започване на 1900 година, едно от най-кървавите антиколониални въстания.

Президентът Франк-Валтер Щайнмайер приказва в музей в Сонгеа, където се организира въстанието.

" Бих желал да помоля за амнистия за това, което германците направиха на вас предшественици тук ", сподели той.

" Това, което се случи тук, е нашата обща история, историята на вашите предшественици и историята на нашите предшественици в Германия. "

Въстанието на Маджи Маджи беше провокирано от немска политика, предопределена да принуди локалното население да отглежда памук за експорт.

Танзания е била част от Германска Източна Африка, която се е състояла от модерна Руанда, Бурунди и елементи от Мозамбик.

Президентът Щайнмайер сподели, че се надява Танзания и Германия да работят за „ общностно култивиране “ на предишното.

Главите на някои от водачите на протеста на Маджи Маджи бяха отстранени и отнесени назад в Германия, с цел да бъдат изложени в музеи.

Някои от техните потомци са управлява дълга акция за връщането на черепите им и най-сетне ги откри благодарение на ДНК проби.

Г-н Щайнмайер прегледа въпроса за репатрирането на човешки остатъци и сподели, че Германия ще търси „ отговори на въпросите без отговор, които не ви дават мира “.

Във вторник, след среща с президента Самия Сулуху Хасан в Дар ес Салам, той даде обещание, че Германия ще сътрудничи на Танзания за „ репатрирането на културни полезности “.

Историкът от Танзания Мохамед Саид приветства извинението, само че сподели пред BBC, че е по този начин не отиват задоволително надалеч.

" Те взеха решение да подпалят ферми, тъй че хората да останат без храна и да не могат да се бият. Това е недопустимо, в днешния свят те биха били изправени пред съд “, сподели той.

През 2021 година Германия публично призна, че е направила геноцид по време на окупацията на Намибия.

Това опрощение идва, откакто крал Чарлз призна „ отвратителните и неоправдани актове на принуждение, осъществени против кенийци “ по време на тяхната битка за самостоятелност, до момента в който беше на посещаване в Найроби.

Източник: bbc.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР