Германският президент Франк-Валтер Щайнмайер(вляво) проведе днес консултации с лидера на

...
Германският президент Франк-Валтер Щайнмайер(вляво) проведе днес консултации с лидера на
Коментари Харесай

Консерваторите на Меркел призоваха левите за съставяне на нова широка коалиция

Германският президент Франк-Валтер Щайнмайер(вляво) организира през днешния ден съвещания с водача на социалдемократите Мартин Шулц в президентския палат Белвю в Берлин.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Германската социалдемократическа партия (ГСДП) би трябвало да преразгледа отхвърли си да взе участие в нова огромна коалиция с нас, сподели ръководителят на парламентарната група на Християндемократическия съюз и Християнсоциалния съюз (ХДС/ХСС) Фолкер Каудер, от чиито редове е излъчена канцлерът Ангела Меркел, предадоха организациите. ГСДП управляваха до момента в така наречен " необятна коалиция " отпред с Меркел от 2013 година, само че обявиха, че минават в съпротива, откакто на парламентарните избори на 24 септември записаха най-слабия си резултат в следвоенния интервал. Все повече авторитетни фигури в партията обаче приканват водача й Мартин Шулц да размишления. Това бе подкрепено през днешния ден и от водача на парламентарната група на консерваторите в Бундестага Фолкер Каудер. " Европа се нуждае от устойчиво държавно управление в Берлин. Бих желал актуалните сътрудници в ръководещата коалиция да работят още веднъж дружно ", сподели Каудер.
Днес Мартин Шулц се срещна и беседва с президента Франк-Валтер Щайнмайер, който бе от ГСДП и някогашен външен министър. Той се пробва да улесни съставянето на съдружно държавно управление за отбягване на нови избори. След срещата Шулц отиде да взе участие в съвещания с висши членове на партията си в нейната централа в Берлин. Промяна в курса и влизане още веднъж в партньорство с консерваторите на Меркел ще изисква промяна на управлението на ГСДП - нещо, което надали ще се случи преди партийния конгрес от 7 до 9 декември. Каудер сподели, че Германия се нуждае от държавно управление, което да обезпечи водачество на Европа. " Европа чака една Германия, способна да работи по този начин, че в последна сметка да може да отговори на въпросите, повдигнати от френския президент Еманюел Макрон. Най-силната в икономическо отношение страна в Европа не може да се демонстрира като политическо джудже ", акцентира той. Каудер имаше поради апела на френския президент за данъчни промени за подсилване на Еврозоната.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР