Германският презастраховател "Мюних ре" очаква искове за минимум 100 млрд.

...
Германският презастраховател "Мюних ре" очаква искове за минимум 100 млрд.
Коментари Харесай

Минимум 100 млн. евро ще загуби Мюних ре от взривовете в Бейрут

Германският презастраховател "Мюних ре " чака искове за най-малко 100 милиарда евро, произлизащи от мощните детонации в Бейрут, които унищожиха през предишния месец огромни елементи от пристанищния квартал на ливанската столица. Основната част от загубите, които компанията прави оценка "в рамките на ниските трициферни милиони в евро ", ще са свързани с унищожено и изумено недвижимо имущество, излиза наяве от публично изказване на "Мюних ре " на 7 септември. Фидическите вреди от гърмежите се правят оценка на 4.6 милиарда щ. $, съгласно първичните сметки на екип под управлението на Световната банка.

Над 180 убити и хиляди ранени е равносметката от мощната експлозия на погрешно съхранявани взривни материали на пристанището на Бейрут на 4 август, разрушила близките квартали.

"Мюних ре " заяви, че чака загуби, сходни по размер на провалите, породени от урагаите "Хана ", "Исаяс " и "Лора ", връхлетели американското крайбрежие през юли и август. За разлика от тях, сезонът на голските пожари в Калифорния няма материално изражение върху презастрахователната компания.

"Мюних ре " разгласи също, че исковете, свързани с разпространяването на COVID-19, са почнали да понижават през последните месеци. Заразата е нанесла на компанията вреди в размер на 1.5 милиарда евро през първото полугодие. През март презастрахователят предизвести акционерите си, че облагата му ще е по-ниска от прогнозите и приключи програмата си за назад изкупуване на акции. Основната причина бе растежът на претенциите на застрахованите субекти, произлизащи от гърмежа на пандемията от ковид, най-много от канцелирани или отсрочени във времето значими мероприятия. "Мюних ре " не е разгласил нова прогноза за упования финансов резултат за 2020-а.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР