Германският опозиционен консервативен блок прие днес обща програма за изборите

...
Германският опозиционен консервативен блок прие днес обща програма за изборите
Коментари Харесай

Германските консервативни партии приеха програма за изборите за ЕП

Германският опозиционен закостенял блок одобри през днешния ден обща стратегия за изборите за Европейски парламент на 9 юни. Ръководството на Християндемократическия съюз (ХДС) и по-малкия му сътрудник - Християнсоциалния съюз (ХСС) единомислещо одобриха съответния документ по време на днешната си среща в Берлин. Това оповестяват участници, представени от ДПА.

На срещата в централата на ХДС участваха партийните водачи Фридрих Мерц (ХДС) и Маркус Зьодер (ХСС), както и председателката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен, която членува в ХДС, а също ръководителят на консервативната Европейска национална партия в Европейския парламент Манфред Вебер.
След срещата четиримата политици възнамеряват да се извърнат към обществеността.

В предизборната си акция ХДС и ХСС се концентрират върху масираното превъоръжаване на Европейския съюз, в това число със самолетоносачи и личен ракетен щит. Партиите също по този начин приканват за назначение на обособен европейски комисар по защитата.
Според предизборната стратегия обстановката със сигурността в Европа се е изменила радикално през последните години вследствие на съветската война против Украйна. Партиите считат, че доста повече би трябвало да се направи за сигурността и защитата на Европа.  

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР