Германският министър на здравеопазването Йенс Шпан заяви в четвъртък, че

...
Германският министър на здравеопазването Йенс Шпан заяви в четвъртък, че
Коментари Харесай

Германия очаква недостиг на COVID ваксини за поне още 10 седмици

Германският министър на опазването на здравето Йенс Шпан съобщи в четвъртък, че страната чака да има дефицит на ваксини против COVID-19 в продължение на най-малко още 10 седмици (поне до април).

В поредност от изявления в Туитър Йенс Щпан предложи федералните и държавните чиновници на страната да проведат конференция с специалисти и фармацевтични компании по въпроса за производството на ваксини в опит да подобрят процеса и разпределението им през този интервал.

" На тази среща на върха на федералните и районните държавни управления ще приказваме за обстановката, задачите и пътя напред, тъй че Европа да получи справедливия си дял от ваксини ", уточни още той.

В четвъртък най-продаваният в Германия вестник " Билд " дефинира проблемите към набирането на задоволително ваксини като " скандал ".

Преди седмица немските медии оповестиха, че компанията " АстраЗенека " (AstraZeneca) е декларирала пред Европейския съюз, че ще отнеме повече време от предстоящото, с цел да достави планувания брой дози ваксини на блока, наблягайки, че поръчаните от Берлин 56,5 милиона дози ще бъдат доста понижени като численост.

" Пфайзер " също сподели на управляващите в Германия, че се сблъсква с някои проблеми и ще забави доставките на Коронавирус ваксини за страната.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР