Германският министър на здравеопазването Йенс Шпан предупреди, че Европа няма

...
Германският министър на здравеопазването Йенс Шпан предупреди, че Европа няма
Коментари Харесай

Германия: Европа няма достатъчно ваксини, за да спре третата вълна

Германският министър на опазването на здравето Йенс Шпан предизвести, че Европа няма задоволително ваксини, с цел да спре третата вълна на пандемията, цитира думите му Euronews.

Коментарите на Йенс Шпан пристигнаха в деня, в който страната възобнови имунизациите с имунизацията нa AstraZeneca, след четири дни спиране. " Честният разбор на обстановката демонстрира, че в Европа към момента няма задоволително ваксини, които да спрат третата вълна единствено посредством имунизация ", призна министърът, съобщи организация " Фокус ".

" Въпреки че доставките на поръчки от Европейски Съюз към този момент са надеждни, ще минат няколко седмици, преди рисковите групи да бъдат изцяло имунизирани ", добави той. " Едва тогава можем да приказваме за отваряне на обществото. " Миналият уикенд AstraZeneca разгласи спомагателни съкращения на доставките на своята ваксина против COVID-19 за Европейския съюз, базирайки се на рестриктивните мерки за експорт. По-ранна прогноза за понижаване на доставките от фармацевтичния колос, на чиято ваксина разчитат доста страни, породи изострен спор с Европейски Съюз.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР