Германският министър на външните работи Хайко Маас призова Великобритания да

...
Германският министър на външните работи Хайко Маас призова Великобритания да
Коментари Харесай

Германия: Предложеното споразумение за Брекзит само по себе си е компромис

Германският министър на външните работи Хайко Маас прикани Англия да направи съответни оферти, с цел да избегне Брекзит без съглашение, съобщи Българска телеграфна агенция, цитирайки АП.

Той напомни позицията на Брюксел, че отхвърленото от английския парламент съглашение за овакантяване на Европейски Съюз единствено по себе си е компромис, изключително по въпроса за границата сред Ирландия и английската провинция Северна Ирландия. Очаква се Англия да излезе от Европейски Съюз на 29 март, без значение дали има подписано съглашение за обособяване. Британският парламент гласоподава да се водят договаряния за промени в съглашението, само че Евросъюзът изрично съобщи, че то не предстои на предоговаряне.

В оповестено през вчерашния ден изявление за медийната група Функе Маас акцентира, че в този момент Лондон би трябвало да направи съответни оферти и отхвърля концепцията, че позицията на Европейски Съюз усилва риска Англия да напусне съюза без съглашение. "Ако британците желаят да избегнат безреден Брекзит, нашето предложение е на масата. Ние договорихме обективна договорка ", съобщи той.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР