Германският министър на външните работи Хайко Маас, който е на

...
Германският министър на външните работи Хайко Маас, който е на
Коментари Харесай

Германски министър призова политиците ни да не се намесват в решенията на Фолксваген

Германският министър на външните работи Хайко Маас, който е на посещаване в София, прикани политиците да не се намесват в решението на "Фолксваген " за създаване на нов цех в Източна Европа. "Решението на "Фолксваген " за вложения е значимо, само че то ще бъде взето от компанията. Тук политиката не би трябвало да се меси ", съобщи Маас на брифинг в Министерския съвет след среща с вицепремиера Екатерина Захариева.

Както "Банкеръ " към този момент писа, на 14 май немският авто колос разгласи, че стартира съответни договаряния с оставащите претенденти за евентуална локация за новия си цех в Европа. България е една от страните претенденти. Нейни съперници са Турция, Румъния и Сърбия. Според последната информация в немската преса страната ни е на финала на състезанието, конкурирайки се с Турция.

По неофициална информация окончателното решение за новия цех на "Фолксваген " ще бъде взето в интервала октомври-ноември. Предварителните упования бяха Надзорния съвет на компанията да даде мандат на мениджмънта още през този месец, което докара до тълкувания, че концернът е отсрочил решението си.

Потенциалната инвестиция е в размер на над 1 милиарда евро. Предвижда се фабриката да има 5 000 чиновници, от които до 650 инженери. Идеята е в завода да се сглобяват модели на "Шкода ", "Фолксваген " и "Сеат ".
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР