Германският министър на отбраната Урсула фон дер Лайен заяви, че

...
Германският министър на отбраната Урсула фон дер Лайен заяви, че
Коментари Харесай

Германският военен министър продължава да е против връщането на казармата

Германският министър на защитата Урсула фон дер Лайен съобщи, че продължава да е срещу връщането на наборната военна работа в страната макар възходящата политическа и национална поддръжка за концепцията, съобщи ДПА.

" Днес сме изправени пред възходящи хакерски атаки, хибридни войни, асиметрични закани, пред нуждата да се стабилизират застрашени страни като Мали или Ирак, с цел да не бъдат залети от безпорядък и принуждение ", съобщи министърът, представена от в. " Билд ". " За тези задания се нуждаем от добре подготвени и стимулирани специалисти, от същински експерти ", посочи Урсула фон дер Лайен.

Фракция от Християндемократическия съюз /ХДС/ на канцлера Ангела Меркел, ръководена от генералния секретар на партията Анегрет Крамп-Каренбауер, предлага връщането на наборната военна работа, която беше отстранена преди седем години и сменена с професионална войска.

Фон дер Лайен, която е член на ХДС, отбелязва, че въпреки да е срещу връщането на казармата, дебатът е значим, тъй като демонстрира огромното значение на военната работа за Германия.

" Вместо връщането на наборната военна работа бих желала да видя повече вложения и самопризнание от обществото за мъжете и дамите в униформа, които рискуват живота си за нашата независимост ", акцентира министърът на защитата.

Според изследване по поръчка на публичния ефирен канал Цет Де Еф предходната седмица 68% от германците са за наборна военна работа.

Сестринската партия на ХДС от Бавария, Християнсоциалният съюз, акцентира на цената на връщането на службата, тъй като тя ще бъде платена от бюджета за защита, който от своя страна е нужен за модернизиране на Бундесвера.

(БТА)
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР