Германският милиардер Карл-Ериван Хауб изчезва преди шест години, докато кара

...
Германският милиардер Карл-Ериван Хауб изчезва преди шест години, докато кара
Коментари Харесай

Германски милиардер заподозрян, че инсценирал смъртта си, сега живее с любовницата си в Русия

Германският милиардер Карл-Ериван Хауб изчезва преди шест години, до момента в който кара независимо ски в швейцарските Алпи, написа в. " Дейли мейл ". Сега той е обвинен, че е инсценирал личната си гибел. Твърди се, че сега живее с любовницата си в Русия, настояват проверяващите.

Германско-американският магнат в търговията на дребно Карл-Ериван Хауб, който по това време е на 58 години, изчезва през април 2018 година в Цермат, Швейцария, където отива, с цел да кара ски.

Когато милиардерът е забелязан за финален път, той пътува самичък в планината със ски въжен превоз (треньорът му намира това за доста необичайно за човек, който нормално внимавал за сигурността и отделял изключително внимание върху подготовката). Той по този начин и не се върнал в хотела си.

Властите стартират шестдневно търсене, като употребяват пет хеликоптера и екип от алпийски спасители, с цел да претърсят региона, само че по този начин и не намират тялото.



Три години по-късно Хауб - някогашен изпълнителен шеф и съсобственикна немската верига супермаркети и магазини Tengelmann Group - е разгласен за мъртъв от съда в Кьолн, като оставя след себе си брачна половинка, две деца и компания с към 75 000 чиновници.

По-малкият му брат Кристиан се закле в съда през 2021 година, че не е видял никакъв знак, че скиорът, чието положение се прави оценка на 5,2 милиарда паунда, е оживял.

Обаче немската телевизия Ер Те Ел (RTL) организира огромно разследванеи твърди, че е идентифицирала Хауб в Москва, където магнатът сякаш живее с млада държанка на име Вероника Ермилова.

В момента Кристиан е обект на следствие - прокуратурата в Кьолн го подозира в лъжесвидетелстване под клетва, оповестява Ер Те Ел.

Кристиан пое контрола над Tengelmann Group след изгубването на брат си и съобщи, че е инструктирал службата за сигурност да проверява " слуховете ", че той към момента е жив.

Адвокатът му Марк Бинц съобщи пред немския вестник " Цайт " (Die Zeit): " Разбира се, това е обвиняване, което не почива на нищо ".

Според взаимното следствие на Ер те Ел и списание " Щерн " (Stern) Хауб, който в този момент би трябвало да е на 64 години, се твърди, се е обаждал на телефона на Ермилова 13 пъти през трите дни преди изгубването си през 2018 година



Разговорите са продължителни (един от тях продължава повече от час), което кара проверяващите да подозират, че той е възнамерявал да инсценира гибелта си през Москва благодарение на Ермилова.

Разследването открива, че 44-годишната Ермилова е управлявала " дискретна " организация в Санкт Петербург, която е провела ски турове, пешеходни и планинарски екскурзии за фенове на дейния живот. В същото време тя е обвинена и във връзки с ФСБ.

Сега в профила си в LinkedIn тя попада като маркетинг шеф на Russian Event, компания за туристически услуги.

По-късно следствието на Tengelmann Group разкрива, че животът на Хауб е тясно обвързван със загадъчната Ермилова - описвана като " стройна, атлетична жена с дълга до раменете кафява коса, тъмни очи и открита усмивка " - която е с двадесет години по-млада.

Разследващите допускат, че тя " може да работи за ФСБ ", макар че акцентират, че това е " невероятно да се потвърди ".

" Кратките пътувания на Хауб и Ермилова съответстват повече от един път: Омск (2010 г.), Сочи (2011 г.), Баку (2014 г.) и Москва (2015 година и 2017 г.) ", се споделя в репортажа.

" Причината за тези срещи не е открита. Това не наподобява на сантиментално пътешестване ", гласи изводът.

Журналистката от Ер Те Ел Лив декор Бьотихер допусна, че изгубването на Хауб в Швейцария и хипотетичната му поява в Русия може да са резултат от секрети бизнес измами.

Според следствието на Ер Те Ел и " Щерн " малко преди гибелта си Хауб се е обаждал освен на Ермилова, само че и на банкера Андрей Суздалцев в Русия и Женева.



Друг от съветските бизнес сътрудници на Хауб е известният Сергей Гришин, именуван " Олигархът с белега ". Гришин влезе в заглавията на английските и американските медии през 2020 година, когато продаде вилата си в Монтесито, Калифорния, за 14,7 млн. $ не на кого да е, а на принц Хари и Меган Маркъл.

Прякорът " Белязаният " се лепва на Гришин, откакто той купува друго калифорнийско имение, в което през 1983 година е сниман едноименният филм с Ал Пачино в основната роля.

Съобщава се, че Гришин е умрял от дълготрайно боледуване предходната година, макар че няма данни за погребението му, отбелязва " Дейли Мейл ".

Журналистката от Ер Те Ел Бьотихер също по този начин допусна в изявление за " Велт ", че самият Хауб може да е работил за руснаците.

" Той може да е бил един тип сътрудник на съветското въздействие в Германия... Разбира се, не става въпрос за разузнавач с покривало и нахлупена шапка или за Джеймс Бонд, а за въздействие върху политиката и стопанската система ", изяснява тя.

" Той е липсващ тъкмо тогава, когато нещата за Tengelmann Group са вървели зле и той е уголемявал активността си в Русия - по-специално посредством веригата магазини Obi DIY ", добави тя. " Убедена съм, че това не е ски случай, а инсценировка и бягство. "
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР