Германският концерн Либхер ще открие трети завод в България, отново

...
Германският концерн Либхер ще открие трети завод в България, отново
Коментари Харесай

Либхер открива трети завод у нас - за бетоновози

Германският тръст " Либхер " ще открие трети цех в България, още веднъж в региона на Пловдив, този път за бетоновози.

Той е издигнат за две години, назовава се " Либхер Конкрийт Технолоджи Марица " ЕООД и към този момент е пуснат в употреба.

В него годишно ще се създават 2000 детайла и авансово инсталирани възли , както и 500 напълно подготвени бетоновози , оповестиха от компанията.

Новият цех на " Либхер " се намира на бул. " Кукленско шосе " в границите на Пловдив. Изграден е върху терен от 37 000 кв.м, като застроената индустриална и складова повърхност е 12 000 кв.м.

Инвестицията е над 17 милиона евро. В сумата е включен и прехвърлянето на налични уреди от Германия, които отчасти са допълнени с ново закупени машини и уреди, конкретизират от компанията.

Инвеститор в новия цех е дивизията " Бетонна техника " към " Либхер Интернационал " АД.

" Либхер Конкрийт Технолоджи Марица " ще има ролята на вътрешен снабдител в границите на дивизията.

Основните старания на екипа са ориентирани към развиване на индустриалните процеси до топ равнище благодарение на съвременни правила като Лийн, Индустрия 4.0. и така нататък

Предприятието към този момент работи и са назначени 120 души - заварчици, механици, електромеханици, бояджии, складови служащи.

Средната работна заплата е в горния сегмент за района и според системата за възнаграждение в концерна " Либхер ". Фирмата има и мощно развита обществена политика във връзка с своите чиновници.

В " Либхер Конкрийт Технолоджи Марица " възнамеряват да наемат още индустриални инженери и инженер-конструктори.

От компанията разясняват, че решението да се записва трето сдружение от концерна " Либхер " в Пловдив е взето поради атрактивната бизнес среда, както и опцията да се употребява синергията с към този момент утвърдилите се компании " Либхер Хаусгерете Марица " и " Либхер Транспортейшън Системс Марица " в " Тракия икономическа зона ".

Германската група " Либхер " е международен производител с над 50 000 чиновници, които способстват за софтуерния прогрес в другите ѝ браншове.

Концернът, който е 100% фамилна благосъстоятелност, дължи своя световен триумф и известност на върховите си достижения в голям брой области - от земекопна и строителна техника, минно дело и разнообразни типове кранове, през системи за автоматизация, транспортна, авиационна и галактическа техника и съставни елементи до разработка и произвеждане на домашен и професионални охладителни уреди.

Германската група избира България за индустриален център още в края на ХХ век, а 20 години по-късно към този момент има три предприятия.

През 1999 година е записано сдружението " Либхер-Хаусгерете Марица " ЕООД, което създава хладилници и фризери. Предприятието е водач в бранша " Машини и съоръжение " в класацията на " Капитал 100 " за 2020 година

Коронавирусът не се отразява на работата на компанията. Тя сполучливо реорганизира процесите си и за първи път от стъпването си на българския пазар надвиши доходи от половин милиард лв. - 503 млн. лева през 2020 година Това е с над 10% повече по отношение на 2019 година Компанията е нараснала и облагата си до 34.1 млн. лева през 2020 година, което е растеж от над 9 на 100 по отношение на година по-рано.

Второто дружество - " Либхер-Транспортейшън Системс " ЕООД е намерено през 2004 година То създава отоплителни, вентилационни и климатични системи за приложение в железопътния превоз. За 2020 година приходите на това звено са 53 млн. лева, което е годишен растеж от 17%, само че сдружението е на загуба.

През 2021 година немската група записва трето си сдружение у нас - " Либхер - конкрийт технолоджи Марица " , което създава бетоносмесители. Клиенти на завода са строителни компании и компании за превоз на бетон.

Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР