Германският концерн Фолксваген планира да инвестира 1.4 млрд. евро в

...
Германският концерн Фолксваген планира да инвестира 1.4 млрд. евро в
Коментари Харесай

"Фолксваген" ще инвестира 1.4 млрд. евро в електрически и автономни камиони и автобуси

Германският тръст " Фолксваген " възнамерява да влага 1.4 милиарда евро в задвижвани от електричество рейсове, камиони и микробуси, както и в технологии за самостоятелно напредване за тях. " Фолксваген трък енд бъс " ще акцентира също на мотори, употребяващи биодизел, природен газ, както и в хибридни задвижващи системи.

Групата " Фолксваген " има марките за камиони и рейсове МАН и " Сканиа ". Към днешна дата прогнозите са, че в сегмента на транспортните средства за доставки към 2025 година делът на електрическите транспортни средства ще е 5%. В същото време за електрическите автомобили делът е 25 на 100.

Основният минус на електрическите камиони и бусове е, че батериите в тях заемат прекалено много място и прибавят ненужно тегло, което прави потреблението им неефективно. Въпреки това от " Даймлер " към този момент оповестиха проекти за електрически рейсове и камиони. Дори от " Тесла " имат проекти за стилен товарен автомобил на ток.

От " Фолксваген трък енд бъс " оповестиха още, че системите за самостоятелно шофиране ще се концентрират върху транспортните средства, които се употребяват в относително изолирана среда - летища, логистични центрове, хранилища, фабрики, мини и така нататък Компанията има подготвеност да пусне първите сходни модели до две години.

На фирмено събитие, което се организира през вчерашния ден в Дортмунд, беше оповестено, че самостоятелни камиони за потребностите на минната промишленост към този момент са готови за експедиция към покупател от Съединени американски щати.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР