Германският концерн Даймлер беше принуден да се извинени няколко пъти

...
Германският концерн Даймлер беше принуден да се извинени няколко пъти
Коментари Харесай

Мерцедес се извинява на Китай заради цитат на Далай Лама

Германският тръст Даймлер беше заставен да се извинени няколко пъти на китайските управляващи поради рекламно обръщение на Мерцедес Бенц с откъс на Далай Лама – черна овца за Пекин, заяви Франс прес

Мерцедес пусна в понеделник в Instagram обява, съпроводена с откъс от тибетския нравствен водач: " Погледнете обстановката от всички ъгли, с цел да видите цялата картина! ".

Макар че Instagram e блокиран в Китай, посланието провокира гневни реакции в китайските обществени мрежи и бурни рецензии в държавните медии: съгласно Пекин Далай Лама е „ вълк в отшелнически облекла “, рисков „ сепаратист “, който отхвърля принадлежността на Тибет към китайската територия.

Мерцедес изтри известието неотложно и още през вчерашния ден се извини в китайската обществена мрежа Weibo, че е „ наранила възприятията на китайския народ “.

Президентът на Даймлер Дитер Цетче и Хубертус Тройка, началник на интервенциите на компанията в Китай, са изпратили писмо с публично опрощение до посланика на Китай в Берлин, оповестява през днешния ден „ Чайна дейли “. И в него шефовете на компанията „ съжаляват надълбоко за болката и страданието, които тяхната неволна неточност от немарливост са предизвикали на китайския народ “.  

Даймлер твърди, че в никакъв случай не е имал желание да сложи под подозрение или да отхвърли суверенитета и целостта на китайската територия ".

Гафът не би трябвало да се отрази доста на продажбите на Мерцедес, само че концернът не може да си разреши да охладняване с Китай, най-големия пазар на марката, чиито продажби през предходната година набъбнаха с 26%.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР