Германският канцлер Олаф ШолцОлаф Шолц е германски политик от Социалдемократическата

...
Германският канцлер Олаф ШолцОлаф Шолц е германски политик от Социалдемократическата
Коментари Харесай

Олаф Шолц заминава на посещение във Вашингтон

Германският канцлер Олаф Шолц  Олаф Шолц Олаф Шолц е немски политик от Социалдемократическата партия (ГСДП).   От декември 2021 отпътува през днешния ден на третото си посещаване във Вашингтон, откогато встъпи в служба доскоро повече от две години, съобщи ДПА.

Шолц ще се срещне на следващия ден с американския президент Джо Байдън в Белия дом, с цел да разиска с него военната помощ за Украйна, спора в Близкия изток и срещата на водачите на страните от НАТО това лято.

След като дойде във Вашингтон довечера, Шолц ще се срещне първо с американски конгресмени. За на следващия ден заран е планувана работна закуска с американски бизнесмени.

ДПА отбелязва, че Шолц ще посети Съединени американски щати в миг, в който към този момент са почнали първичните избори на американските политически партии, на които ще се реши кои ще бъдат кандидат-президентите на републиканците и демократите.

Президентските избори в Съединени американски щати ще бъдат извършени през ноември, напомня Българска телеграфна агенция.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР