Германският канцлер Олаф ШолцОлаф Шолц е германски политик от Социалдемократическата

...
Германският канцлер Олаф ШолцОлаф Шолц е германски политик от Социалдемократическата
Коментари Харесай

Германия ще продължи граничните проверки за по-дълъг период

Германският канцлер Олаф Шолц  Олаф Шолц Олаф Шолц е немски политик от Социалдемократическата партия (ГСДП).   От декември 2021 съобщи, че въведените през октомври краткотрайни инспекции по границите с Полша, Чехия и Швейцария ще останат за дълго, съобщи ДПА.
Всичко по тематиката: Мигрантска рецесия 1376
Германия " ще вкара ограничения за широкообхватен надзор по границите си с Полша, Чехия, Австрия и Швейцария в близко бъдеще и за доста дълъг интервал от време, частично в съдействие с тези страни и на тяхна територия ", сподели Шолц по време на днешния парламентарен надзор в Бундестага.

Тези и други широкообхватни ограничения целят да понижат броя на противозаконните мигранти, влизащи в Германия, съобщи той.

Шолц добави, че чака скоро да проработи и контрактуваната на срещата с министър-председателите на федералните провинции разплащателна карта за претендентите за леговище.

Всяка от провинциите е дала единодушието си за въвеждането ѝ, сподели канцлерът за срещата с министър председателите на провинции, която се състоя по-рано този месец. Мярката има за цел да се направи по този начин, че претендентите за леговище да получават най-малко част от помощите си като заем на разплащателна карта, с цел да не могат да изпращат сумите на свои родственици и другари в родната си страна.

По отношение на законопроект на кабинета за ускорение на връщането в страните на генезис на мигрантите с отхвърлени молби за леговище Шолц уточни, че би било добре той да влезе за разискване в Народното събрание до края на годината. " Доста от това можеше да бъде свършено още преди доста години ", добави той.

Шолц повтори предлагането си към водача на консервативната съпротива Фридрих Мерц за диалози за имиграционната политика, откакто Мерц упрекна Шолц в отвращение за разговор, написа Българска телеграфна агенция.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР