Германският канцлер Олаф Шолц заяви след разговора си с руския

...
Германският канцлер Олаф Шолц заяви след разговора си с руския
Коментари Харесай

Шолц след разговор с Путин: Той още не осъзнава, че сбърка с войната - Свят

Германският канцлер Олаф Шолц съобщи след диалога си с съветския деспот Владимир Путин, че не вижда смяна в позицията му за пълномащабно съветско навлизане в Украйна. Той към момента има вяра, че войната в Украйна е вярна, и не възнамерява да я приключи.

Шолц съобщи това в сряда в Берлин по време на диалог с медиите, заяви Die Welt.

" За страдание, не мога да кажа, че той от ден на ден се осъзнава, че е било неточност да се стартира тази война. Няма и признаци, че там се зараждат нови настройки ", споделя Шолц.

Въпреки това немският канцлер е уверен, че е належащо да продължи да беседва с Путин и да му изясни личното си виждане за нещата.

" Защото съм твърдо уверен, че Русия би трябвало да се отдръпна, да изтегли войските си, с цел да има късмет за мир в района. И всеки ден разбирам, че това е единствената вероятност ", изяснява Шолц.

На 13 септември немският канцлер Олаф Шолц организира телефонен диалог с съветския президент Владимир Путин. Той продължи 90 минути и бе отдаден на продължаващата война на Русия против Украйна и последствията от нея.

" Федералният канцлер акцентира, че всевъзможни по-нататъшни стъпки за анексиране на украински територии от страна на Русия няма да останат без отговор и няма да бъдат приети при никакви условия ", обявиха от офиса на Шолц.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР