Германският канцлер Олаф Шолц ще замества френския президент Еманюел Макрон

...
Германският канцлер Олаф Шолц ще замества френския президент Еманюел Макрон
Коментари Харесай

Макрон отива на мач в Катар, Шолц го замества на срещата ЕС - АСЕАН

Германският канцлер Олаф Шолц ще замества френския президент Еманюел Макрон на срещата на върха между Европейския съюз и Асоциацията на страните от Югоизточна Азия (АСЕАН), която се организира довечера в Брюксел, оповестява " Франс прес ".

Причината е, че Макрон ще пътува за Катар, където ще участва на полуфиналния мач Франция-Мароко от Световното състезание по футбол, който ще се състои довечера.

Взаимното заменяне при положение на неявяване е процедура във френско-германското партньорство и свидетелства за близостта и доверието сред двете страни, показват от френското президентство.

В момента обаче решението е до известна степен извънредно, така като през последните седмици сред Франция и Германия имаше различия по разнообразни въпроси, които се задълбочиха до степен двете страни да отсрочат отсрочено взаимно германско-френско министерско съвещание, в началото планувано за октомври.

Оттогава Макрон и Шолц се срещнаха няколко пъти, с цел да се опитат да възобновят положителното съгласие сред двете страни, възприемано за належащо за напредъка на Европейски Съюз.

Днес френският държавен глава отпътува за Катар, с цел да гледа мача на френския тим против Мароко. След това той ще отпътува през нощта от Доха за Брюксел, с цел да взе участие в Европейския съвет, плануван за на следващия ден, оповестяват от Елисейския замък.

Въпреки отсъствието му  " упоритостта на президента за връзки с Югоизточна Азия и Индо-Тихоокеанския район като цяло остава непроменена ", твърдят от пресцентъра на президентството и напомнят, че Макрон се е срещнал с множеството водачи от района по време на среща на върха в Банкок през ноември, а също е приел премиера на Камбоджа Хун Сен в Париж през вчерашния ден вечерта.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР