Германският канцлер Олаф Шолц се срещна тази сутрин с канадския

...
Германският канцлер Олаф Шолц се срещна тази сутрин с канадския
Коментари Харесай

Германският канцлер Шолц се срещна с канадския премиер Джъстин Трюдо

Германският канцлер Олаф Шолц се срещна тази заран с канадския министър председател Джъстин Трюдо, съобщи Ройтерс. Това беше първата среща от неговата тридневна аудиенция в Канада, през която той ще се концентрира върху създаването на различни източници на минерали от сериозно значение за електрическите транспортни средства (ЕПС) и сила, отбелязва организацията.

По информация от източници от Канада и Германия, както и от канадското държавно управление, Канада ще подпише меморандуми за съгласие с " Фолксваген " и с " Мерцедес-Бенц груп А Ге " за разработка на вериги за доставка на минерали от сериозно значение за производството на ЕПС като никел, литий и кобалт. Това ще бъде оповестено на следващия ден в Торонто, сподели канадският източник. Меморандумите " ще покажат партньорството, което тези две компании виждат в Канада ", добави той.

Държавният секретар по икономическите въпроси Франциска Брантнер, която е част от немската делегация, през днешния ден сподели пред Ройтерс, че немската автомобилна промишленост би могла да влага в Канада, с цел да може литият да бъде преработван там незабавно. " Канада има съвсем всички първични материали, които има Русия, само че тя е народна власт, има надеждни законови рамки ", сподели Брантнер. Главният изпълнителен шеф на " Фолксваген " Херберт Диес и основният механически шеф на " Мерцедес-Бенц " Маркус Шафер също са част от немската делегация.

" Канада явно желае да поддържа нашите немски и европейски другари и съдружници в подтекста на обстановката, пред която те са изправени в кратковременен проект ", сподели предходната седмица пред Ройтерс канадският министър на естествените запаси Джонатан Уилкинсън. В своето изявление Уилкинсън посочи капацитета на Канада да дава чист водород на Германия и останалата част от Европа, вместо да бъдат правени опити за градеж на нови терминали за полутечен природен газ на фона на отказването от изкопаемите горива в целия свят. Утре Канада и Германия ще подпишат в Нюфаундленд съглашение за създаване на чист водород за експорт в Германия още от 2025 година, сподели Уилкинсън.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР