Германският канцлер Олаф Шолц предупреди, че светът трябва да се

...
Германският канцлер Олаф Шолц предупреди, че светът трябва да се
Коментари Харесай

Шолц предупреди: Светът да се готви за ескалация на войната в Украйна

Германският канцлер Олаф Шолц предизвести, че светът би трябвало да се приготви за ескалация на войната в Украйна. На стопански конгрес в Берлин той добави още, че Югоизточна Азия е значим сътрудник за напредък и предизвести за рисковете от деглобализация, съобщи БНР.

В деня, в който в Бундестагът стартира дебатът по бюджета за идната година, канцлерът Олаф Шолц отбрани изключителните 100 милиарда евро за модернизацията на Бундесвера. Драстичното нарастване, оповестено през февруари, беше директна реакция на съветската инвазия в Украйна.

" Това е резултат от научения урок за създаване на отбранителни запаси на немската войска ", сподели Шолц на конференция, проведена от Зюддойче цайтунг. И призна:

" Научихме си урока и от газовата взаимозависимост от Русия. Тази неточност няма да се повтори. Диверсификацията към този момент е реалност и моето държавно управление ще я поддържа ".

Шолц сложи акцент върху създаващия се пред очите ни нов мултиполярен международен ред.

Приключиха времената, когато Европа и Америка извличаха икономическите изгоди от евтината продукция на южноазиатските страни. Един милиард души в този район към този момент се причисляват към междинната класа, покупателната им дарба доста набъбна и това е една от аргументите за инфлацията у нас ", изясни Шолц след азиатската си обиколка предходната седмица.

Канцлерът, който е ревнив последовател на глобализацията, акцентира нуждата от " нови и по-честни правила ". И загатна за подготвеност да бъде разисквано ново съглашение за мита върху индустриалната продукция със Съединените щати, където новият антиинфлационен закон планува обилни държавни дотации за локалните производители.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР