Германският канцлер Олаф Шолц обяви във вторник, че Германия ще

...
Германският канцлер Олаф Шолц обяви във вторник, че Германия ще
Коментари Харесай

Шолц обявява нови Covid ограничения в Германия

Германският канцлер Олаф Шолц разгласи във вторник, че Германия ще вкара нови ограничавания за COVID-19 идната седмица , оповестява " Шпигел ".

Шолц сподели, че ще бъдат затворени клубове, а частните събирания измежду имунизираните ще бъдат лимитирани до 10 души от 28 декември, като по този метод удостовери по-ранните известия в медиите.

Освен това на фенове ще бъде неразрешено присъединяване в обществени събития, в това число спортни събития и концерти .

Няколко дни преди Коледа федералното и районните държавни управления се споразумяха за нови ограничения. Канцлерът Шолц приказва за идна " пета вълна " - утежняването идва и при тези, които са били имунизирани.

С оглед на риска от увеличение на нови инфекции от Омикрон, по-строги ограничавания за контакт би трябвало да се ползват и за имунизираните, и възстановяващите се хора след Коледа .

Целта е " Германия да се приготви за идната вълна ", сподели канцлерът Шолц след консултацията в Берлин. Той благодари на новата експертна група, чиито рекомендации са в основата на настоящите решения.

" Мога да схвана всеки, който не желае да чуе нищо повече за ковид, разновидности и нови разновидности на вируса ", ​​каза Шолц. " Но не можем да си затваряме очите за вълната, която ще се стовари върху нас . "

Днес. Шведското държавно управление разгласи, свързани с ковид , в опит да ограничи разпространяването на Омикрон. за повече от година.
 Германският орган за инфекциозни заболявания зове за по-строги Covid ограничения
Германският орган за инфекциозни заболявания зове за по-строги Covid ограничения

От института " Роберт Кох " упорстват за неотложно ограничение на контактите
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР