Германският канцлер Олаф Шолц, който беше остро критикуван за посещението

...
Германският канцлер Олаф Шолц, който беше остро критикуван за посещението
Коментари Харесай

Шолц: Това, че Си се противопостави на употребата на ядрени оръжия в Украйна, бе достатъчна причина да посетя Китай

Германският канцлер Олаф Шолц, който беше остро подложен на критика за визитата си в Пекин тази седмица, съобщи, че взаимното му изказване с президента Си Цзинпин, в което те се опълчиха на потреблението на нуклеарни оръжия в Украйна, е било задоволителна причина да пътува до такава степен, съобщи Ройтерс.

Коментарите на Шолц идват ден след визитата му във втората по величина стопанска система в света дружно с изпълнителни шефове на основни немски корпорации.

" Тъй като китайското държавно управление, президентът и аз, успяхме да заявим, че в тази война не би трябвало да се употребяват нуклеарни оръжия, единствено поради това си струваше да направя това пътешестване ", сподели Шолц на партийно заседание на Германската социалдемократическа партия в Берлин.

Си, който си обезпечи трети управнически мандат преди две седмици, се съгласи, че двамата водачи " взаимно се опълчват на потреблението или опасността от потребление на нуклеарни оръжия " поради Украйна, само че се въздържа да подлага на критика Русия или да призове Москва да изтегли войските си.

Шолц, който беше подложен на критика, че наподобява продължава да следва тактика, която прекомерно доста излага немската стопанска система на китайския пазар, съобщи, че диверсификацията е от основно значение за ограничение на вероятните последствия при положение на утежняване на връзките. " Имаме явен проект и го следваме. А това значи диверсификация за всички страни, с които търгуваме, изключително, несъмнено, за страна, която е толкоз огромна и има подобен огромен дял в международната стопанска система ", сподели Шолц.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР