Германският канцлер Олаф Шолц изпрати послание до Република Северна Македония

...
Германският канцлер Олаф Шолц изпрати послание до Република Северна Македония
Коментари Харесай

Шолц със силни думи към Северна Македония

Германският канцлер Олаф Шолц изпрати обръщение до Република Северна Македония с поддръжка за решението, което следва страната да вземе.

„ Така 17 години след даването на статут на претендент за участие в Европейски Съюз най-сетне може да се организира първата присъединителна конференция за участие. Това ще бъде значима стъпка, която ще ви приближи до участие в Европейски Съюз. Разбирам нетърпението и разочарованието ви. И освен това: споделям ги с вас! Разбирам ви, когато казвате: Беше прекомерно дълго и прекалено много ни беше дадено. Това, което се искаше от нас, беше прекалено много. Разбирам вашето подозрение дали тази стъпка в действителност ще отвори пътя за влизане в Европейски Съюз “, написа Шолц, допълвайки, че с цел да бъде почтен „ даже и след приемането на този компромис, процесът на влизане в Европейски Съюз няма да бъде елементарен и ще има и други спънки, които ще би трябвало да бъдат преодолени “. 

Шолц твърди: „ Заедно ще се оправим със дилемите, които стоят пред нас. Защото желаеме да сте член на този Европейски съюз! “

В последните дни апел Северна Македония да одобри предлагането за преговорна рамка изпратиха в взаимно изказване държавният секретар на САЩ Антъни Блинкен и висшият представител на Европейски Съюз по външните работи Жозеп Борел, както и президентът на Франция Еманюел Макрон, напомня Българска телеграфна агенция.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР