Германският канцлер Олаф Шолц е домакин на френския президент Еманюел

...
Германският канцлер Олаф Шолц е домакин на френския президент Еманюел
Коментари Харесай

Шолц, Макрон и Туск обсъждат стратегията на Запада за Украйна в Берлин

Германският канцлер Олаф Шолц е хазаин на френския президент Еманюел Макрон в Берлин в Берлин, откакто напрежението сред водачите неотдавна избухна нескрито поради разлики по отношение на това по какъв начин да се поддържа Украйна.


След среща навън в канцлерството към двамата ще се причисли полският министър председател Доналд Туск за незабавни съвещания по отношение на по-нататъшната европейска военна поддръжка за Киев, съобщи Агенция Франс Прес.

Украйна се изправи пред поредност от неуспехи на бойното поле при отблъскването на съветските войски, тъй като нейните сили се сблъскаха с сериозен дефицит на муниции и западна военна помощ.

Масивен пакет от помощ на Съединени американски щати от 60 милиарда $ остава блокиран в Конгреса от републиканците, а президентът Джо Байдън призна, че 300 милиона $ краткотрайна поддръжка, оповестена на 12 март, „ не е задоволителна “.

На Париж, Берлин и Варшава се пада „ да активизират цяла Европа “, с цел да дават на Украйна нова помощ, сподели полският министър председател Доналд Туск.

Но тлеещите различия сред Макрон и Шолц заплашваха да подкопаят съдействието сред съдружниците.

Дебатите сред Франция и Германия " може да са кулминирали в това, което видяхме през последните седмици, само че има компликации от много дълго време ", сподели Нико Ланге, анализатор на Мюнхенската конференция по сигурността (MSC). /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР