Германският канцлер Ангела МеркелАнгела Меркел - германски политик, канцлер на

...
Германският канцлер Ангела МеркелАнгела Меркел - германски политик, канцлер на
Коментари Харесай

Ангела Меркел е разочарована от действията на Ердоган

Германският канцлер Ангела Меркел  Ангела Меркел Ангела Меркел - немски политик, канцлер на Федерална Република Германия. Родена на 17 юли 1954 година в Хамбург. Семейството се съобщи през днешния ден, че схваща, че турският президент Реджеп Ердоган е очаквал повече помощ от Европа, с цел да се оправи с бежанската рецесия, само че добави, че той не би трябвало да употребява бежанците, с цел да изрази недоволството си, съобщи Ройтерс.

Над 10 000 мигранти, множеството от Сирия, други от Близкия изток и Афганистан, доближиха сухопътните граници на Турция с членките на Европейски Съюз Гърция и България, откакто Анкара съобщи предишния четвъртък, че ще спре да ги задържа на своя територия, показва Ройтерс.

,,Аз разбирам, че Турция е изправена пред доста огромно предизвикателство по отношение на Идлиб. И въпреки всичко, съгласно мен е недопустимо президентът Ердоган и неговото държавно управление да показват недоволството си не в разговор с нас като Европейски съюз, а по-скоро на гърба на бежанците. За мен това не е пътят, по който би трябвало да се върви ", сподели Меркел пред публицисти.

Берлин: Европейски Съюз чака Турция да съблюдава съглашението за мигрантите

Тя добави, че Европейският съюз и Турция би трябвало да възобновят диалозите по съглашението за бежанците, предава Българска телеграфна агенция.

Междувременно комисарят по правата на индивида в Съвета на Европа Дуня Миятович съобщи, че са нужни незабавни дейности в помощ на хората, попаднали в капан на границата сред Гърция и Турция, и че би трябвало да бъде обезпечен достъп до леговище за нуждаещите се, съобщи ДПА.

Дуня Миятович изрази паника от затварянето на гръцката граница и от дейностите на Турция, които "са насърчили хората да се придвижат към границата " и да попаднат в тази обстановка. Комисарката изрази паника от информациите, че бедстващи хора в Егейско море не са били избавени, а други са били върнати назад или застрашени.

,,Засилването на граничния надзор не може да бъде единственият отговор ", предизвести Миятович и добави, че от години Турция е страната, която е приела най-големия брой бежанци в света, а напъните да се показа тази отговорност с нея "са били като цяло незадоволителни ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР