Германският канцлер Ангела Меркел заяви в понеделник, че настоящата пандемична

...
Германският канцлер Ангела Меркел заяви в понеделник, че настоящата пандемична
Коментари Харесай

Меркел не смята да облекчава мерките

Германският канцлер Ангела Меркел съобщи в понеделник, че актуалната пандемична обстановка в страната , изключително във връзка с ежедневните случаи, към момента е прекомерно тежка, с цел да може държавното управление да облекчи ограниченията за ограничение.

По-рано Меркел съобщи, че на цялото население ще бъде препоръчана ваксина COVID-19 до края на лятото , до момента в който информация, оповестен по-рано денем, разкрива, че блокадата ще остане до края на февруари. От началото на пандемията Германия е записала над 2,2 милиона коронавирусни инфекции, като над 61 000 смъртни случая се дължат на заболяването.

Според канцлера по време на идните съвещания с министър-председателя би трябвало да бъде инициирана дълготрайна тактика за учебните заведения и дневните центрове . В същото време тя прикани за нерешителност при облекчаването, оповестява " Велт ".

С оглед на намаляващия брой коронални инфекции, Ангела Меркел даде обещание дълготрайна тактика за учебните заведения и детските заведения . Меркел съобщи в понеделник пред участници в онлайн съвещания на Президиума на ХДС, че сходна тактика би трябвало да бъде стартирана по време на консултациите с премиера тази сряда.

В същото време тя акцентира, че броят на инфекциите ще би трябвало да бъде понижен през идващите две седмици . Меркел прикани за нерешителност по отношение на дебата за облекчение.

Тя изрази угриженост по отношение на разновидността на вируса B.1.351, циркулиращ в Южна Африка, който идва в Германия през Англия. Много страни, в това число Федералната република, са лимитирали влизането от Южна Африка.

В взаимни насоки от разнообразни научни общества, специалисти и представители от учебния бранш се удостоверява: маските, постоянно проветряване, образуване на закрепени групи, изравненият учебен трафик и други ограничения за отбрана от инфекции могат да създадат учебните интервенции вероятни при коронавирусни условия.

Според Института Робърт Кох седемдневната периодичност в понеделник сутринта е 76. Според отчета за обстановката на RKI в неделя вечерта, седемдневната стойност на R в страната е 0,94 (предния ден 0,95). Това значи, че 100 инфектирани хора заразяват още 94 души . Стойността съставлява появяването на инфекцията преди 8 до 16 дни. Ако е под 1 за дълго време, процесът на заразяване отшумява.

Здравният министър Йенс Шпан показва, че броят на заетите кревати за интензивно лекуване понижава, само че към момента е над сериозното равнище .
 Германия обмисля да удължи блокадата до март
Германия обмисля да удължи блокадата до март

Федералното държавно управление не желае трета вълна коронавирус
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР