Германският канцлер Ангела Меркел заяви на съвместна пресконференция с украинския

...
Германският канцлер Ангела Меркел заяви на съвместна пресконференция с украинския
Коментари Харесай

Меркел: Не сме обсъждали засилване на санкциите срещу Русия

Германският канцлер Ангела Меркел съобщи на взаимна конференция с украинския президент Владимир Зеленски, че не са обсъждали усилване на глобите против Русия, а единствено тяхното удължение. Това съобщи TACC, представена от организация " Фокус ".
Германия и Украйна считат, че антируските наказания могат да бъдат смекчени единствено с напредъка в използването на споразуменията от Минск. " Докато бъде реализиран прогрес, глобите не могат да бъдат отстранени ", сподели Меркел.
Тя добави, че водачите на Германия и Украйна не разискват усилването на глобите против Русия. " Не говорихме за подсилване, а за продължение на настоящия режим на наказания ", акцентира немският канцлер.
" На 12 юли ще проведем среща на съветниците в " Минския формат " и ще забележим по какъв начин да продължим ", сподели тя. " Германия във всеки случай е подготвена да постави всички старания “, добави Меркел. „ Радвам се, че тристранната контактна група в границите на процеса в Минск още веднъж работи по-решително ”, означи канцлерът.
Според нея Германия и Франция са подготвени да вземат участие в новата среща на върха в " Нормандския формат " и търсят подобаваща опция за това. " Ние - президентът на Франция Еманюел Макрон и аз - сме подготвени да търсим най-бързата опция ", акцентира Меркел.



Позициите на Киев и Берлин във връзка с плана за газопровода „ Северен поток-2 “ са диаметриално противоположни. Това акцентира президентът на Украйна Владимир Зеленски след срещата с канцлера в Берлин, където дойде на първо посещаване след встъпването си в служба.
„ Запазването на преноса на съветски газ през Украйна, неговото струпване в украински складове е гаранция за енергийната сигурност на Украйна и Европа. Това е цивилизован способ за гарантиране на обективен и безвреден европейски газов пазар ", съобщи Зеленски.
„ Позициите ни по плана „ Северен поток-2 " са диаметрално противоположни. В същото време сме признателни за готовността да се включим в главен разговор с Германия по подобен сложен въпрос ", добави украинският президент. Той изрази убеденост в сполучливите договаряния за сключване на съглашение за пренос на газ. „ Мисля, че в близко бъдеще нашите страни ще седнат на масата за договаряния и съм сигурен, че ще реализираме единодушие ", означи Зеленски.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР