Германският канцлер Ангела Меркел призова страните от Европейския съюз да

...
Германският канцлер Ангела Меркел призова страните от Европейския съюз да
Коментари Харесай

Меркел: За Европа е катастрофална липсата на обща позиция към Китай

Германският канцлер Ангела Меркел прикани страните от Европейския съюз да приказват като една в връзките си с Китай, като предизвести, че би било „ пагубно “ всеки да върви самичък в миг на напрежение с азиатския колос във връзка с технологиите и правата на индивида.

 © БГНЕС
" Една от най-големите рискове, която виждам е, че всеки в Европа има своя лична политика с Китай и в последна сметка изпращаме изцяло разнообразни сигнали ", сподели Меркел в тирада пред немските депутати.

" Това не би било пагубно за Китай, само че ще бъде пагубно за нас в Европа ", добави тя.

Европейският съюз би трябвало да одобри обща тактика за развиване на 5G мобилни мрежи от ново потомство, съобщи Меркел на фона на опасенията, че китайският софтуерен колос " Хуауей " може да бъде употребен от Пекин като инструмент за шпиониране.

Досега Германия се опълчи на натиска от страна на Съединените щати да изключи " Хуауей " от присъединяване в процеса на наддаване за своята 5G мрежа, настоявайки тя да сложи строги условия за сигурност.

Критиците обаче упрекнаха Берлин, че се пробва да умилостиви Китай, най-големия си търговски сътрудник, и да сложи икономическите ползи преди всичко.

" Безспорно е, че имаме потребност от високи стандарти за сигурност за развиването на 5G мрежи ", сподели Меркел.

„ Но ние също би трябвало да обсъдим това с други европейски страни и да се опитаме да измислим „ европейски решения “, добави тя.

Точно както блокът има централизирана организация, която обработва утвърждения за медикаменти за целия Европейски Съюз, може да има и организация на Европейски Съюз за „ узаконяване на 5G “, сподели Меркел.

" Хуауей " изрично отхвърля обвиняванията за шпионаж.

Обръщайки се към последните разкрития за китайското малтретиране на уйгури в лагерите за задържане в Синцзян, Меркел съобщи, че е вярно да бъдат подложени на критика разкритите несгоди.

Тя повтори апелите представители на Организацията на обединените народи да получат достъп до района.

Канцлерът-ветеран също похвали жителите на Хонконг за „ изложение на мнението си “ на локалните избори предходната неделя, където претендентите за народна власт означиха изразителна победа против Пекин.

" Добър знак е, че изборите в Хонконг се организираха спокойно “, сподели Меркел.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР