Германският канцлер Ангела Меркел потвърди решението, че след почти 20

...
Германският канцлер Ангела Меркел потвърди решението, че след почти 20
Коментари Харесай

Меркел: Готова съм да изпълня мандата си като канцлер

Германският канцлер Ангела Меркел удостовери решението, че след съвсем 20 година ще освободи лидерския пост в Християндемократическата партия и няма да се кандидатира за нов мандат като ръководител. Вътрешните избори в ХДС ще проведат през декември.

Меркел дефинира резултата на ХДС на изборите в Хесен като "доста разочароващи и горчиви ". Канцлерът не скри недоволството си и от обединението си в Берлин. "ХДС не можеше задоволително да убеди гласоподавателите ", уточни тя.

Ангела Меркел посочи също по този начин неприятните резултати в Бавария, съдружните битки, шестмесечните съдружни договаряния. "Не можем просто да се върнем към всекидневието ", съобщи канцлерът.

Меркел заяви още, че няма да се кандидатира още веднъж за канцлер, откакто мандатът й завърши през 2021 година.

Тя добави, че решението й да не остане партиен водач е ще подсигурява балансирането на работата на нейното държавно управление. "ХДС пък ще може да се приготви във връзка с времето след мен ", уточни Ангела Меркел на брифинг в централата на групировката.

"Готова съм да извърша отговорностите си като канцлер за остатъка от мандата ", съобщи немският канцлер.

Меркел удостовери, че генералният секретар на ХДС - Анегрет Крамп-Каренбауер, ще се кандидатира за водач на партията. Неофициално се твърди, че тя е любимецът на Ангела Меркел за поста.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР