Германският канцлер Ангела Меркел е отишла да пазарува късно снощи

...
Германският канцлер Ангела Меркел е отишла да пазарува късно снощи
Коментари Харесай

Ангела Меркел се изложи жестоко, докато си пазарува тоалетна хартия СНИМКИ

Германският канцлер Ангела Меркел е отишла да пазари късно нощес в центъра на Берлин и купила тоалетна хартия и три бутилки вино, оповестиха немски медии, представени от ДПА.

Магазините в немската столица от време на време остават без някои артикули като неналичието на тоалетна хартия е нормален проблем, защото хората се презапасяват поради рецесията с ковид.

The chancellor shows how to shop responsibly in the age or Covid-19 - Angela Merkel at her local supermarket picking up cherries, soap, loo paper and four bottles of wine... https://t.co/OqooFUiyvX
— Tobias Buck (@TobiasBuckFT) March 21, 2020 Служителите на берлински супермаркет описват, че канцлерът е техен постоянен клиент.

Според в. "Билд " и телевизия Ер Те Ел нощес тя напълнила пазарската си количка с череши, сапун, вино и тоалетна хартия, както и с други артикули.
Германското държавно управление приготвя спомагателен бюджет от 150 милиарда евро като част от по-широк финансов пакет за битка с икономическото отражение на ковид. Това заяви през днешния ден финансовият министър Олаф Шолц, представен от Ройтерс.

Това е огромна сума, само че ни дава гъвкавостта, от която в този момент се нуждаем, сподели Шолц.

Правителството също така поставя основите разнообразни институции в страната също да вземат нужните ограничения за стабилизиране на немските компании, добави министърът.

Германските провинции оповестяват за относително малко нарушавания на рестриктивните мерки, наложени като мярка против разпространяването на Ковид-19, осведоми ДПА.

Бавария, Саар, Рейнланд-Вестфалия, Хамбург, Долна Саксония и Хесен стегнаха контрола върху придвижването на хора. От среднощ са затворени заведения за хранене, питейни заведения и кафенета, в случай че не оферират храни и питиета за у дома.

Очаква се на следващия ден канцлерът Ангела Меркел и министър председателите на федералните провинции да обсъдят дали в Германия би трябвало да бъдат наложени общонационални правила.

Днешният ден е значим за решението дали вероятно да бъде натрапен полицейски час, откакто рекомендациите хората да останат по домовете си са били подценени от някои германци, съобщи Хелге Браун, ръководителят на канцлерската работа.

"Ще преценим държанието на популацията през уикенда ", показва той за уеб страницата на списание "Шпигел ".

Полицията в Бавария заяви за обособени случаи на нарушение на рестриктивните мерки. Група от петима младежи да вземем за пример е чествала рожден ден на строителна площадка, а други трима са пиели бира край дребен огън.

Баварският министър председател Маркус Зьодер разгласи през вчерашния ден, че през днешния ден хората би трябвало да останат по домовете си в опит да се ограничи разпространяването на заболяването.

Западната провинция Саар също наложи ограничавания върху напредването. През нощта е имало двайсетина нарушавания, най-много от младежи, заяви полицията.

Подобно на други провинции, разходките и спортът навън остават позволени, само че единствено по единично или в дребни фамилни групи.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР