Германският индустриален концерн Festo разширява производството си и удвоява служителите

...
Германският индустриален концерн Festo разширява производството си и удвоява служителите
Коментари Харесай

Германската Festo удвоява персонала в завода си в София

Германският промишлен тръст Festo уголемява производството си и удвоява чиновниците си в България.

Компанията ще влага 50 милиона лв. в завода си в София, изграждайки ново индустриално звено за стъпкови и серво мотори. За задачата Festo ще усили личния състав си у нас до 2000 души от сегашните 1000 през идващите 2 години.

Новината заяви пред SeeNews генералният шеф на компанията за България Стефан Иванов. " Проектът към този момент е в ход и чакаме строителните позволения ", сподели Иванов.

Производството на електронни съставни елементи като серво и стъпкови мотори е доста по-сложно от производството на механични съставни елементи и България е водач в този сегмент в Югоизточна Европа, означи той.

Германската компания концентрира 95% от производството си на микросензори в България. " Микросензорите са предопределени за автомобилната промишленост, само че също и за автоматизацията на преработващата индустрия, а компанията изнася съвсем всички от тях ", изясни мениджърът.

Festo ще продължи да влага в България в бъдеще, а това не е изолирана самодейност, защото доста от немските автомобилни компании към този момент са декларирали желание да влагат в страната и някои от тях са в развой на създаване на плановете си, добави Иванов.

Германският тръст, който е водач в производството на пневматични системи и индустриална автоматизация, отвори фабрика в София през 2015 година Компанията влага 19 млн. лв. и разгласи желанията си да вложи още 25 млн. лв. в ново съоръжение и да усили броя на чиновниците си до 1000 до 2018 година

Научно-изследователски център в България

Festo обмисля преместването на част от интервенциите си, свързани научноизследователска и развойна активност в България, като концепцията е да се реалокират високите технологии, мозъците и добавената стойност към страната.

" Идеята е да не се правят единствено механични събирания в България, а да се употребяват експертните знания, които имат експертите в страната ", уточни Иванов.

Новите технологии са нещото, което разграничава качествените производители от тези, които просто копират, означи той.

Стартирането на сполучлив план за научноизследователска и развойна активност в България е част от задачите на Festo до 2025 година

" България има доста способни инженери, които би трябвало да бъдат арестувани в страната. Имаме хората, имаме обичаи в програмирането и би трябвало да запазим тази наклонност и да я развием ", съобщи Иванов. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР