Германският философ и социолог Юрген Хабермас отправи остра критика към

...
Германският философ и социолог Юрген Хабермас отправи остра критика към
Коментари Харесай

Юрген Хабермас разкритикува политиката на Германия спрямо Европа

Германският мъдрец и социолог Юрген Хабермас насочи остра рецензия към политиката на Германия по отношение на Европа, съобщи ДПА.

" Не мога да схвана за какво немското държавно управление има вяра, че може да убеди сътрудниците си за взаимни дейности по въпросите за бежанците, външната политика и външната търговия, които са значими за нас, а в това време заема блокираща позиция по централния и жизненоважен въпрос за политическото разширение на еврозоната ", сподели 89-годишният интелектуалец, получавайки в сряда вечерта медийна премия в Берлин.

Хабермас бе почетен с Френско-германската медийна премия за приноса си към демокрацията в Европа.

Той похвали предлагането на френския президент Еманюел Макрон за разрастване на валутния съюз в политически. По думите му Макрон е показал кураж, нужен в политиката и изчезнал в други страни членки.

По думите на Хабермас разпространилият се десен популизъм демонстрира неналичието на воля за деяние в Европейски Съюз.

" Вместо това политическият хайлайф се поддава на привлекателната мощ на малодушния опортюнизъм да резервира властта в кратковременен проект, воден от социологическите изследвания ", счита той.

В писмо във връзка връчването на премията Макрон назова Хабермас неуморен просветник, чийто глас е по-голям и скъп от когато и да било във време, когато Европа е застрашена от раздробяване. Сред предходните носители на оценката са оживялата в Холокоста френска юристка и политик Симон Вей и някогашният немски канцлер Хелмут Шмит.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР